
Yerlikaya, kask kullanımının sadece bir trafik kuralı değil, aynı zamanda hayati bir önlem olduğuna dikkat çekerek, "Kask sadece bir ekipman değil; bir hayat kurtarıcısıdır" mesajını verdi. Bakan ayrıca, sadece kask takmanın yeterli olmadığını, kaskın doğru ve kilitli şekilde kullanılmasının da büyük önem taşıdığını vurguladı.
1 Haftada 3,6 Milyon Araç Denetlendi
Emniyet ve jandarma trafik ekipleri, 15-22 Mayıs 2025 tarihleri arasında ülke genelinde yoğun denetimler gerçekleştirdi. Toplam 3 milyon 617 bin 99 araç kontrol edilirken, kurallara uymayan sürücülere yönelik cezai işlemler uygulandı.
Denetimlerde öne çıkan ihlaller şöyle:
162 bin 726 sürücüye hız ihlali,
27 bin 725 araca periyodik muayene eksikliği,
28 bin 892 sürücüye emniyet kemeri takmama,
17 bin 93 kişiye sürücü belgesiz araç kullanma,
7 bin 434 araca zorunlu sigorta eksikliği nedeniyle işlem yapıldı.
Ayrıca, çakar lamba kullanımına ilişkin denetimlerde, mevzuata aykırı şekilde uyarı sistemi kullanan 39 sürücüye işlem uygulandı.
Bu kapsamda sadece bir hafta içinde toplam 534 bin 508 sürücü ve araca işlem yapıldı.
Yolculukların amacı sevdiklere kavuşmaktır, onlardan ayrılmak değil mesajı veren Yerlikaya, sürücülere trafik kurallarına uymaları ve özellikle can güvenliği için koruyucu ekipman kullanımını ihmal etmemeleri çağrısında bulundu.
“Kask Takmayan 475 Bin 976 motosiklet/motorlu bisiklet Sürücüsüne İşlem Yapıldı.”1 Ocak-21 Mayıs 2025 tarihleri arasında Trafik Ekiplerimizce;Koruma başlığı (kask) kullanmayan motosiklet ve motorlu bisiklet sürücüleri/yolcuları ile ilgili toplam 475 bin 976 adet işlem… pic.twitter.com/Qg0AeuuAyV
— Ali Yerlikaya (@AliYerlikaya) May 25, 2025