
Manisa'nın Yunusemre ilçesinde bulunan Kızılay İlkokulu'nda görev yapan bir öğretmenin veli tarafından tehdit edildiği iddiasına eğitim sendikaları tepki gösterdi. Eğitim Bir-Sen Manisa Şubesi tarafından düzenlenen basın açıklamasına Türk Eğitim-Sen, Eğitim-Sen, Hürriyetçi Eğitim-Sen ve Eğitim-İş sendikalarının üyeleri de destek verdi.
Okul önünde bir araya gelen sendika temsilcileri, öğretmenlere yönelik şiddet ve tehdit olaylarının kabul edilemez olduğunu belirterek yetkilileri gerekli önlemleri almaya çağırdı.
Eğitim Bir-Sen Yunusemre İlçe Başkanı Zeynel Mutlu yaptığı açıklamada, eğitimin sevgi, saygı ve güven temelinde yükselen bir değer olduğunu vurgulayarak öğretmenlerin görevlerini huzur ve güven içinde yapabilmelerinin en temel hakları olduğunu söyledi.
Bir eğitimciye yönelik tehdidin kabul edilemez olduğunu belirten Mutlu, "Bugün buradan bir kez daha yüksek sesle haykırıyoruz: Artık yeter. Eğitimde şiddete, baskıya ve itibarsızlaştırmaya geçit vermeyeceğiz. Yetkililerden eğitim çalışanlarının can güvenliğinin sağlanması ve benzer olayların tekrar yaşanmaması için gerekli tüm güvenlik tedbirlerinin alınmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.
Olayla ilgili yasal sürecin başlatıldığını da açıklayan Mutlu, failin hak ettiği cezayı alması için davanın sonuna kadar takipçisi olacaklarını belirtti.
Sendika temsilcileri, öğretmenlere yönelik her türlü baskı, tehdit ve şiddetin toplumun geleceğine yönelik bir saldırı olduğunu vurgulayarak tüm kesimleri öğretmenlere sahip çıkmaya ve okullarda saygı kültürünü güçlendirmeye davet etti.