SAVDES-SEN Başkanı Cengiz: Bu bir beka davasıdır!

Savunma ve Güvenlik Destek Hizmetleri Sendikası (SAVDES-SEN) Genel Başkanı Tuncay Cengiz, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin İdlib'de gerçekleştirdiği "Bahar Kalkanı Harekatı" ile ilgili açıklamada bulundu. Her daim kahraman Mehmetçiğin yanında olduklarını kaydeden Cengiz, "Bu bir beka davasıdır. Güzel ülkemize göz dikenlerin gözünü çıkarma, el atmaya çalışanların elini kırma davasıdır" şeklinde konuştu.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.yenidonem.com.tr/

Tüm üyeleri, Milli Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığında sivil olarak görev yapan Devlet memurlarından oluşan Savunma ve Güvenlik Destek Hizmetleri Sendikası (SAVDES-SEN) Genel Başkanı Tuncay Cengiz, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin İdlib'de gerçekleştirdiği "Bahar Kalkanı Harekâtı" ile ilgili basın açıklamasında bulundu.

Cengiz, şehit yakınlarına başsağlığı dileyerek başladığı konuşmasında, "Acılarımızın hesabı,  Türk Silahlı Kuvvetlerimizin tarafından müsebbiplerinden misliyle sorulmaktadır, sorulmaya da devam edilecektir. İnancımız tamdır." ifadesini kullandı.

Her zaman Mehmetçiğin yanında olduklarını vurgulayan Cengiz, "Türk Silahlı Kuvvetlerimizin sivil çalışanları ve SAVDES-SEN Ailesi olarak; Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı harekâtları ile tüm dünyaya büyüklüğünü gösteren ve adeta Türk'ün kanı üzerinden oyun oynanamayacağı konusunda ders veren şanlı ordumuzun birer ferdi olarak, ülkemizin geleceğine yönelik oyunları bozmak üzere İdlib'te başlatılan "Bahar Kalkanı Harekâtında da" her daim kahraman Mehmetçiğimizin yanınızdayız. Türkiye Cumhuriyetinin bekası, milletimizin birlik ve beraberliği ve vatan topraklarımızı korumak için canımızı vermeye hazır olduğumuzun sözünü veriyor, bu uğurda yürümek için her daim hazır bekliyoruz.  Bu sözler, davaya kalben inanışımızın ve samimiyetimizin açık beyanıdır. Öyle de bilinsin istiyoruz.

Biliyor ve inanıyoruz, bu dava öyle büyük bir davadır ki; 1453'te İstanbul'da başlayan, 1915'de Çanakkale de devam eden ve 1922'de İzmir'de son bulan yüz yıllar öncesinin haçlı hesabının bir daha açılmamak üzere kapatılması, Türkiye Cumhuriyetinin yüz yıllar sonrasının teminat altına alınması davasıdır. Beka davasıdır. Güzel ülkemize göz dikenlerin gözünü çıkarma, el atmaya çalışanların elini kırma davasıdır. Dava bizim davamızdır" şeklinde konuştu. 

Cengiz açıklamasını, "Allah, yurt içi ve yurt dışında ülkemizin bekası için mücadele eden Türk Silahlı Kuvvetlerimizin yar ve yardımcısı olsun. Allah, tarihi şan ve şerefle dolu kahraman ordumuza güç ve kuvvet versin, her zaman olduğu gibi "Bahar Kalkanı Harekâtında da" muzaffer eylesin" ifadeleriyle sonlandırdı.