'Şehit ve gazilerimizin kanı yerde kalmayacak'

Afrin operasyonuyla ilgili açıklama yapan Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, teröristlerin bilinçli şekilde sivil kıyafetler giydiğini, sivillerin hayatını hiçe saydığını, birçok evi mevzi olarak kullandığını belirtti. Akar, şehitler ve gazilerin tek bir damla kanının bile yerde bırakılmayacağını ifade etti.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.yenidonem.com.tr/

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, beraberinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile birlikte, bugün Hatay bölgesinde Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili inceleme ve denetlemelerde bulundu. Daha sonra kentten ayrılan Akar, harekâtla ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı. Org. Akar yaptığı açıklamada, "Şehitlerimizin ve gazilerimizin tek bir damla kanı dahi yerde bırakılmayacak. Masumlar ve siviller bizim için dokunulmazdır. Bölgedeki teröristlerin kökü kazınana kadar mücadele sürecek" dedi.

TERÖRİSTLER SİVİL KIYAFETLER GİYİYOR

Teröristlerin bilinçli şekilde sivil kıyafetler giydiğini belirten Akar, haince, meskûn mahallerdeki birçok evi tahkimli mevzii ve barınak olarak kullanmalarına rağmen, masumlara/sivillere ve çevreye zarar vermemek için her türlü dikkat ve gayretin sarf edildiğini ifade etti.