Sınır hattı karıştı! Suriyeliler kapıları zorluyor...

Suriye'de devam eden bombalı saldırılardan kaçmaya çalışan binlerce Suriyeli Türkiye sınırına dayandı. Sınır birlikleri, kapıları kırmaya çalışan Suriyelilere TOMA ve göz yaşartıcı gaz ile müdahale etti. Bazı eylemciler, önlem alan Türk askerlerine saldırdı.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.yenidonem.com.tr/

Rusya savaş uçakları ve Esad güçlerinin bombalı saldırıları sonrası binlerce Suriyeli evlerini ve yerlerini terk ederek İdlib'in Türkiye'ye açılan kapısı Babel Hava Sınır Kapısına dayandı. Babul hava sınır kapısında ve Atme Kampı'nda eylem yapan Suriyeliler Türkiye'nin sınır kapılarını zorladı.

Sınır birlikleri, Suriyelilere TOMA ve göz yaşartıcı gazla müdahalede bulundu. Yer yer askerin havaya ateş açtığı da gözlendi. Sınırı geçmeye çalışan Suriyelilerin, kendilerine izin vermeyen Türk askerlerine saldırdığı görüldü.  Kalabalık, "Hain Türkiye" sloganları da attı.

BİNLERCE ARAÇLA GELİYORLAR

Aynı dakikalarda İdlib'den kaçan binlerce Suriyeli, büyük bir araç konvoyu ile Türk sınırına doğru harekete geçti.

Suriyeli eylemciler rejim bombardımanın durdurulmasını ve Avrupa'ya geçiş için sınırların bir an önce açılmasını istiyor.

Suriye'de son dönemde Esad rejimi ile Rus ordusunun bölgedeki muhalifleri dağıtmak için yaptığı ortak operasyonlar sıklaştı. Özellikle İdlib'te yapılan saldırılar sonrası yüz binlerce kişi evlerini terk ederek Türkiye sınırına dayandı. Söz konusu durumun Türkiye'ye büyük bir göç dalgasına neden olabileceği belirtiliyor.

ERDOĞAN 'BİZE DOĞRU GELİYORLAR' DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan Cuma namazı çıkışı İdlib'deki mevcut durumla ilgili "İdlib'le ilgili gelişmelerde 'bizim istediğimiz noktadadır' dersek bu yalan olur. Şu anda bizim istediğimiz noktada değil. Bunlar tabii kuzeyi zorluyorlar, bize doğru geliyorlar. Tabii bu konuda da bizim teyakkuz olmamız, tedbirli olmamız lazım" demişti.