Türkiye şehitlerine ağlıyor! Kahramanların kimlikleri belli oldu

İdlib'de rejim unsurları tarafından yapılan yoğun topçu atışı neticesinde 6 asker, 1 sivil personelin şehit olduğu açıklandı. Şehitlerin kimlikleri de belli oldu.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.yenidonem.com.tr/

İdlib'de çatışmaların önlenmesi maksadıyla bölgeye takviye olarak gönderilen Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarına, Esad rejimi unsurları tarafından hain topçu atışı saldırısı gerçekleştirildi. Hain saldırıda 5 asker ve 1 sivil personel şehit olurken, 7 asker de yaralandı.

ONUR ŞÜKRÜ ÖZLER: GAZİANTEP

Saldırıda şehit düşen 22 yaşındaki Piyade Uzman Onbaşı Onur Şükrü Özler'in Gaziantep'te baba evine acı haber ulaştı. Askeri yetkililerden oğlunun şehit düştüğü haberini alan Canan Abo, uzun süre gözyaşı döktü. Şehidin evi Türk bayraklarıyla donatılırken, Gaziler Mahallesi'ndeki şehit evinin önüne taziye çadırı kuruldu. Şehit Özler'in cenazesinin, yarın Gaziantep'te düzenlenecek törenin ardından defnedileceği öğrenildi.

UĞUR KURT: GAZİANTEP

Şehit olan 26 yaşındaki Uğur Kurt'un baba ocağına dev Türk bayrağı asıldı. 26 yaşında evli ve 2 çocuk babası olan Piyade Uzman Çavuş Uğur Kurt'un 3 yıl önce göreve başladığı ve geçici görevle Suriye'ye gittiği öğrenilirken, şehidin Gaziantep Şahinbey ilçesi Mimar Sinan Mahallesi 136 nolu sokakta bulunan baba evine Türk bayrağı asıldı. Şehit Uğur Kurt'un 4'ü kız ve 2 erkek olmak üzere 6 kardeş oldukları öğrenildi.

HALİL DEMİR: TUZLA

Uzman çavuş Halil Demir'in şehadet haberi, Tuzla'daki aile evine ulaştı. Eve gelen askeri personel, şehidin ağabeyi Mücahit Demir'e şehadet haberini verdi. Acılı ağabeyi, akrabaları ve mahalle sakinleri teselli etmeye çalışırken, evin bulunduğu sokak Türk bayraklarıyla donatıldı. Şehidin memleketinin Sakarya olduğu öğrenildi.

Kardeşinin şehadet haberini almasıyla ilgili konuşan acılı ağabey Mücahit Demir, "Sabah aldım haberi. Akşam bizim arkadaşa söylemiş, 'Suriye tarafına geçiyorum' demiş. Bize söylemezdi böyle şeyleri. Sabah komutanlar, sağlık ekipleri geldi. Haber verdiler. En son bir hafta oldu görüşeli. Annem babamla konuşuyorlardı her akşam" dedi.

Öte yandan, şu sıralar Sakarya'da bulunan anne ve babanın, oğullarının şehadet haberini alır almaz İstanbul'a doğru yola çıktıkları öğrenildi. Ayrıca şehit ateşinin düştüğü eve Tuzla Belediyesi tarafından mobil destek aracı gönderildi.

GÖKHAN ORHAN: AFYONKARAHİSAR

Afyonkarahisar şehidi Gökhan Orhan'ın şehit haberi babası Ali Orhan'a şoför olarak çalıştığı Soma ilçesinde verildi. Aslen Afyonkarahisar Sandıklı ilçesinde ikamet eden Ali Orhan, çalışmak üzere bulunduğu Soma'da, oğlunun acı haberini aldı. Özel sektöre ait bir madende şoför olarak çalışan Ali Orhan ilk olarak oğlunun yaralandığı haberini aldı. Fenalaşan ve iş yerinden Soma Devlet Hastanesine kaldırılan baba Orhan'a acı haberi; Soma Kaymakamı Ahmet Altıntaş, Belediye Başkanı Ali Tulup, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Oruç Fevzi Kara, Başhekim Ali Osman Çağlayan, sağlık görevlileri ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı görevlileri eşliğinde verdi.

Acı haberi alan baba ayakta durmakta zorlanırken, Soma Kaymakamlığı özel bir araç hazırlayarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı görevlileri eşliğinde baba Ali Orhan'ı memleketi Afyonkarahisar'a uğurladı.

SERKAN DEPREM: OSMANİYE

Piyade Uzman Çavuş Serkan Deprem'in, Osmaniye'de yaşayan ailesine şehadet haberi verildi. İl Garnizon Komutanı Topçu Albay Emin Yılmaz Sancaktar, Bahçe Kaymakamı Müfit Gültekin, Düziçi Belediye Başkanı Alper Öner ve sağlık ekipleriyle, Düziçi ilçesi İstiklal Mahallesi'nde bulunan babaevine gelerek, baba Cemal ve anne Yeter Deprem'e acı haberi verdi. Şehidin babaevine ve evin bulunduğu sokağa Türk bayrakları asıldı. Şehit Serkan Deprem'in, izinli gelerek ailesini ziyaret ettiği, anne ve babasının yanında bir süre kalıp, 2 gün önce görev yerine döndüğü öğrenildi. Evli ve 2 yaşında bir çocuk babası olan şehidin, Düziçi'nde yapılacak cenaze töreninin ardından toprağa verileceği bildirildi.

KADİR YILDIZ: AKSARAY

Piyade Onbaşı Kadir Yıldız (25)'ın acı haberi Aksaray'daki baba evine ulaştı.  Şehidin 1'i kız 6 kardeşi olduğu öğrenildi. Şehit babası babası Atay Yıldız'ın (64), oğlunun İdlib'deki operasyona katılması nedeniyle gelini ve torununu Aksaray'a getirmek üzere Şanlıurfa'da olduğu öğrenildi. Şehidin annesi Kıymet Yıldız'ın 63 yaşında 2019 yılının 9. ayında vefat ettiği öğrenilirken, şehidin 2018 yılında Türkan Açkun Yıldız ile evlendiği ve 5 aylık bebeklerinin olduğu bildirildi. Şehidin cenazesinin yarın defnedilmesi bekleniyor.

UĞUR KATRAN: MERSİN

Ulaştırma Uzman Çavuş Uğur Katran'ın, Mersin'in Gülnar ilçesinde yaşayan ailesine acı haber ulaştırıldı. Şehit askerin Kavakoluğu Mahallesi'nde yaşayan ailesi, acı haberi eve gelen Kaymakam Vekili Kamil Güzel, Belediye Başkanı Alpaslan Ünüvar ve askeri yetkililerden aldı. Annesi daha önce vefat eden şehidin babası Ramazan Katran, evladının şehadet haberi üzerine gözyaşı dökerken, şehit evi Türk bayraklarıyla donatıldı. Şehidin cenazesinin, yarın öğle ya da ikindi namazını müteakip Gülnar ilçesinde toprağa verileceği öğrenildi.