Atmayın, yutun! Karatay önerdi; faydaları inanılmaz...

Prof. Dr. Canan Karatay yine bomba bir açıklamada bulundu. Karatay, faydaları saymakla bitmeyen zeytinin çekirdeğinin de yutulması halinde faydalarının çok daha fazla olduğunu kaydetti.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.yenidonem.com.tr/

Yüzlerce yıl boyunca varlıklarını sürdüren ve ürünlerinden sağlığa faydalı besinler elde edilen zeytin ağaçlarına ülkemizde yoğun olarak rastlanmaktadır.

Zeytin, D, E, A vitaminleri ile potasyum, kalsiyum açısından zengin bir besindir. 

Zeytinin yüzde 74’ü oleik asitten oluşur. Oleik asit ise bir doymamış yağdır. Oleik asidin iltihaplarla savaşma, kanseri önleme, kolesterolü düşürerek kalp, damar hastalıklarının önüne geçme ve kansere karşı koruyuculuk sağlama özellikleri vardır. Doymamış yağların kilo vermeye yardımcı olma özelliği de vardır.

Zeytinde yüksek oranda A vitamini bulunduğu için katarakt gibi göz rahatsızlıklarının önüne geçer.

Peki zeytinin başka ne gibi faydaları var?

Zaman zaman yaptığı açıklamalar ile gündemi sarsan Canan Karatay yine çok konuşulacak bir habere imza attı. 

Zeytin çekirdeğinin saymakla bitmeyen faydası olduğunu söyleyen Prof. Dr. Canan Karatay "Günde 5 ya da 6 adet zeytin çekirdeği yutarak ne başınızı ne de dişinizi ağrıtabilirsiniz" dedi. 

Zeytin çekirdeğini çöpe atmayın

"Zeytin çekirdeğini sakın çöpe atmayın, yutun" diyen Canan Karatay, zeytin çekirdeğin kötü kolesterolü düşürdüğünü söyledi. Canan Karatay, günde muhakkak 5 ya da 6 adet zeytin çekirdeği yutulmasını önerdi. 

Canan Karatay, zeytin çekirdeğinin yalnızca kötü kolesterol için değil insan vücudu için birçok faydasının olduğunu belirtti.

Düzenli olarak zeytin çekirdeği yutmak, kanser hücrelerinin oluşmasının önüne geçmenizi sağlamaktadır.

Zeytin çekirdeği özellikle mide asidini düzenleyen önemli besin kaynakları arasında bulunuyor. 

Zeytin çekirdeği yutmak, midenin ve bağırsakların rahatlamasını sağlayarak kabızlık sorununun ortadan kaldırılmasına yardımcı oluyor.