
Tuz her yemekte kullanılan baharatlardan. Tuz yemeklerin lezzetini arttırsa da kullanırken aşırıya kaçmak birçok hastalığa yol açıyor. Böbrek hastalıklarına zemin hazırladığı gibi vücutta ödeme, tansiyona ve çeşitli kanser türlerine neden olabiliyor. Hastalıklardan korunmak için yemeklere fazla tuz atmaktan kaçınmak ve aşırı tuzlu yiyecekler tüketmemek gerekiyor. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Hasan Levent, böbrek rahatsızlıklarının tedavi ve önleme yöntemleri hakkında bilgi vererek, “Fazla tuzdan kaçının, çok tuzlu yiyecekler kandaki mineral dengesini bozarak, böbreğin düzgün çalışmasını zorlaştırabilir” uyarısında bulundu.
BÖBREK SAĞLIĞI VÜCUT İÇİN HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR