Glütensiz ve leziz bir tarif arıyorsanız; doğru yerdesiniz. İşte, glütensiz kurabile tarifi...
Glütensiz kraker tarifi
Malzemeler:
1 su bardağı kuru fasulye
1 yemek kaşığı labne
1 yemek kaşığı tereyağı
Çörekotu
Tuz
Kuru fasulyeli kraker nasıl yapılır?
Öncelikle kuru fasulyeyi bir gece önceden suya koyun.
Ertesi gün fasulyeyi haşlayın.
Haşladığınız fasulyeyi bir kaseye alın.
Karışıma tereyağı, labne, tuz ve arzu ettiğiniz baharatları ekleyip rondodan geçirin.
Kaşıkla karışıma şekil verip yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
Kurabiyelerin üzerine susam, çörek otu serpin.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kurabiyeleri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Kaynak: Akit