Sevdiklerinizin canı tatlı mı çekti? Süt helvası, dışı tıpkı fırın sütlaç gibi kabuk bağlamış, içi yumuşacık kıvamlı, hafif ve pratik. Şimdiden afiyet olsun.
Süt Helvası Tarifi İçin Malzemeler (6 kişilik)
4 yemek kaşığıtereyağı
4 yemek kaşığıun
1 litresüt
1 su bardağıtoz şeker
1 paketvanilin
1 adetyumurta sarısı
Üzeri İçin:
1 adetmuz
1 çay kaşığıtarçın
1 avuçceviz
Süt Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?
Fırını ızgara ayarında 200 dereceye ayarlayın.
Derin bir tencerede, orta ateşte, un ve tereyağına hafif renk aldırıp, kokusu çıkana kadar kavurun.
Üzerine azar azar sütü ekleyin. Hafif kıvam aldığında toz şekeri ekleyin.
Şeker eriyip, boza kıvamına gelince ocağın altını kapatın. Bu esnada çırpmaya devam ederek yumurta sarısı ve vanilini ekleyin.
Tatlıyı fırına atar atmaz, fırının derecesini 220 dereceye getirin ve üzeri kızarana kadar 4-6 dakika arası fırınlayın.
Tatlıyı fırından çıkardıktan sonra ılımaya bırakın. Muz, ceviz ve tarçın ile servis edin.