Kas yapmanın yolu spordan geçiyor evet ama beslenme de bir o kadar önemli. İsterseniz saatlerce ağırlık kaldırın ama doğru beslenmediğiniz sürece kas kütlesini artırmakta zorlanırsınız. Bu nedenle ne yediğinize dikkat etmelisiniz.
Biftek
Tahmin edebileceğin gibi ilk sırada kırmızı et var. İçerdiği yüksek oranda kreatinle sığır eti diğer etlerin önüne geçiyor. Kreatin ise kuvvet için temel besin.
Ispanak
Nitrat dolu yeşil yaprakları kaslarına daha fazla oksijenli kan gitmesini sağlıyor ve sürekli beslendiklerinden emin oluyor.
Fıstık ezmesi
Biyotin zengini özelliğiyle ikinci sırada. Bu vitamin karbonhidratı enerjiye dönüştürmene yardım ediyor.
Keçi peyniri
İçeriğindeki yüksek oranda riboflavin, besinlerin kas için enerjiye dönüşmesine katkıda bulunuyor. Çoğu süt ürününde bulunsa da, bu peynirde daha çok var.
Kuru kayısı
Demir, daha çok enerji ve oksijen dağılımı için hayati önem taşıyan alyuvarların üretilmesini sağlıyor.
Nohut
Bir kase nohutta 40 gram yavaş sindirilen karbonhidrat ile insülinin fırlamasını önleyen 10 gram lif bulunuyor. Böylece yağlanmanı engellemiş oluyor.
Kuş üzümü
Oldukça yüksek oranda C vitamini içeren kuş üzümü, oksidatif stresi ve gecikmeli kas ağrısını bastırma konusunda hayli becerikli.
Tuz
Tuzu bu listede gördüğüne şaşırdın mı? Eğer yoğun bir antrenman programınız varsa, antrenman sonrası bir tutam tuzla kasların iyileşmesini hızlandırabilirsin.
Fındık
Yoğun antrenmanlardan sonra vücudunda üretilen serbest radikalleri temizleme görevini üstlenen fındık, ertesi gün daha az acıyla antrenman yapmanı garantiliyor.
Sardalya
İçerdiği hayli yüksek miktarda EPA yağlarıyla listemize dördüncü sıradan giriş yapan bu balık, anabolik etkisiyle hormonlarını "kas modu"na alıyor.
Kaynak: Posta