Soğan kabuğundaki şifa!

Hemen her yemekte kullanılan soğanın kabuklarının da kendisi kadar faydalı olduğunu biliyor muydunuz?

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.yenidonem.com.tr/

Soğan kabuğunun içerdiği antioksidan, soğanın kendisinden daha fazladır. Bu da bağırsaklardaki toksinleri atmasına yardımcı olur. Üstelik vücudun pH değerini dengeler ve kanser riskini azaltır. Bunun yanı sıra içerdiği güçlü kuersetin sayesinde yüksek tansiyonu düşürmek için de mükemmel bir çözümdür.

SOĞAN KABUKLARINI NASIL KULLANABİLİRSİNİZ? Bir soğanın kabuklarını soyun ve cam bir kavanoza yerleştirin. Üzerine kaynamış su ekleyin ve 10 - 15 dakika demlenmesini bekleyin. Soğan kabuklarını süzün ve ılık olarak tüketin.*Günde 1 bardak içmeniz öneriliyor.

Soğan kabuğunun faydaları:

Doğal bir antibiyotiktir

İdrar söktürücüdür.

Bağışıklık sistemi güçlendirir.

Kan dolaşımını hızlandırır.

Yaraların ve yanıkların çabuk iyileşmesini sağlar.

Kolesterolü düşürür.

Kaynak: Milliyet