
Tahin, susam bitkisinin tohumlarının zarının ve dış kabuğunun soyulması, gerekli ısıl işlemlerle pişirilmesi sonrasında öğütülmesi ile elde edilen bir Orta Doğu sosu ya da çeşnisidir. TAHİNİN BESİN DEĞERİ
Tahinin 100 gramı 592 kaloridir. %53 yağ, %22 karbonhidrat, protein ,%3 sudan oluşur. İçeriğinde tiamin , fosfor, çinko niasin , demir magnezyum, folat kalsiyum ,B vitaminleri ve potasyum bulunur.
TAHİNİN FAYDALARI NELERDİR?
Yüksek oranda esansiyel yağ asidi içeren tahin, antioksiant içermesi nedeniyle bağışıklığı güçlendirir, yeterli ve dengeli tüketildiğinde kolesterol seviyesini düşürür. Böylece kalp ve damar hastalıkları riskini azaltır. Cilt sağlığına iyi gelen bu besin aynı zamanda beyni destekler. Ayrıca tahinin içerisinde bulunan kalsiyum ve magnezyum da kemik gelişiminde etkilidir.
TAHİN PEKMEZ FAYDALARI NELERDİR?
Aminoasit ihtiyacını karşılar.
Vücudu uyararak enerji verir.
Kansızlığı giderir.
Bağırsakları temizler.
Beyni güçlendirir.
Kalsiyum deposudur.
Vücudu ısıtır.
Zihin gelişimini destekler.
Cinsel gücü artırır.