
Anahtar Parti Bursa İl Kadın Kolları Başkanlığı, kadınlara yönelik geniş katılımlı bir kahvaltı programı düzenledi. Programa, Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Güntülü Kavuncu Demirtaş, Bursa İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Önal Okur, Kadın Kolları MYK üyeleri, ilçe başkanları, il ve ilçe yöneticileri ile çok sayıda kadın üye katıldı.
HEDEF 100 BİN ÜYE Etkinlik sonrası düzenlenen toplantıda konuşan Kadın Kolları Genel Başkanı Demirtaş, kadınların siyasetteki rolüne dikkat çekerek,“Kadınlar siyaset bilirler, nerede ne yapılacağını bedelini ödeyerek öğrendik biz” dedi. Partinin hedeflerine ilişkin de açıklamalarda bulunan Demirtaş, yıl sonuna kadar 100 bin kadın üyeye ulaşmayı amaçladıklarını belirterek, “Biz yeni bir partiyiz, emekleyen bir partiyiz ama anketlerde görünür olduk” ifadelerini kullandı.
'KORKMAKTAN KORKMUYORUZ' Demirtaş, kadınların siyasette daha aktif rol almasının önemine vurgu yaparak “Geleceğe iz bırakmak isteyen her siyasi parti kadınlarla gerçek ve daha samimi bir ilişki kurmak zorunda. Biz yarına yankı oluşturmak istiyoruz. Güçlü bir millet olmak zorundayız ve burada yine kadınlara büyük görev düşüyor” dedi. Kadınların toplumdaki duyarlılığına dikkat çeken Demirtaş, “Her ailede kadın erkekten daha endişelidir. Aslında biz de ülkeyle ilgili daha endişeliyiz. Korkmaktan korkmuyoruz” diye konuştu.
'KENDİ SESİMİZİ DUYACAĞIZ' Programda en dikkat çeken başlıklardan biri ise 'Kadının Kürsüsü' projesi oldu. Proje hakkında bilgi veren Başkan Demirtaş, “Türkiye’nin tüm ilçelerinde kadın kolları olarak temas kuracağız. Kadının sesini mikrofonla buluşturmak istiyoruz. En tabanda yeterince çok kadınla konuşursak, daha çok kadın kürsü ile buluşursa bu en tepeye sirayet edecek. Her ayın bir günü kadınlarımız kürsü ile buluşacak. Her kadınımızın kürsüden bir şey söyleme pratiği olsun istiyoruz. Kendi sesimizi duyacağız” açıklamasında bulundu. Demirtaş kadınların siyasetteki yerinin sadece kotalarla sınırlı kalmaması gerektiğini belirterek, “Siyasetteki kadın meselesini kotaların üzerine taşımalıyız. Birçok alanda dezavantaja uğruyoruz. Kadın olmak, kendi içinde büyük bir gücü barındırıyor. Pozitif ayrımcılık siyasette bir süre daha olmalı. Türk siyasetinin kadın karnesi çok düşük. Biz bunu yükseltmek için geliyoruz” dedi. Konuşmasında dikkat çeken ifadeler de kullanan Demirtaş, “Biz yıllarca dolaptan ne gömlek giyeceğini bilmeyen erkekler tarafından yönetildik” sözleriyle salonda güçlü bir etki yarattı.
'HERKESE KUCAK AÇIYORUZ' Toplantıda konuşan Bursa İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Önal Okur ise partinin kısa sürede önemli bir ivme yakaladığını belirterek, “Partimiz büyüyen bir parti. Kısa sürede ivme kazandık. Merkez ve herkese kucak açan bir partiyiz. Vatanını milletini seven herkes bu çatı altında birleşmiştir. Emin adımlarla ilerliyoruz” dedi. Konuşmasını Mustafa Kemal Atatürk’ün sözleriyle tamamlayan Okur, “Eğer ülkeni kurtaracak bir lider beklemekteysen, ben size hiçbir şey öğretememişim demektir. Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur” ifadelerini kullandı.