Bahçeli: Fırat'ın Doğusu ateşe verilmeli

ABD'nin tutarsız tavırları nedeniyle terör örgütü PKK'nın Türkiye sınırlarına yuvalandığını söyleyen MHP lideri Bahçeli, "Derinliği 30 kilometreyi bulan güvenli bölge acilen kurulmalı. Güvenli bölge olmazsa Fırat'ın doğusu ateşe verilmeli" dedi.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.yenidonem.com.tr/

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Amasya'da halka hitap etti, çarpıcı mesajlar verdi. Suriye'deki terör tehdidiyle ilgili konuşan Bahçeli, "ABD'nin tutarsız çelişkili tavırları nedeniyle PKK sınırlarımızda yuvalanmıştır. Dünya ABD'den ibaret değildir, F-35'ten mahrum olmak her şeyin sonu değildir. Suriye'nin kuzeyinde acilen 30 km'yi bulan bir güvenli bölge kurulmalıdır. Bu bölgenin denetimi Türkiye'de olmalı, terörden tamamen arındırılmalıdır. Bu alanlara ülkemizde misafir olarak bulunan sığınmacılar peyder pey gösterilmeli, yerleştirilmelidir. Başka yol kalmamıştır" dedi.

TAHAMMÜL KALMADI

"Biz güvenli bölge ile ilgili düşüncelerimizi 2012'den beri dile getirdik. Amacımız güvenliğimizdir, bölünmez bütünlüğümüzü teminat altına almaktır" diyen Bahçeli, "Her seferinde yeni bir oyalama sürecine maruz kaldığımız açıktır. Geldiğimiz bu noktada oyalanmaya tahammülümüz yoktur. Güvenli bölge olmazsa Fırat'ın doğusu ateşe verilmeli" ifadelerini kullandı.

ORTAOYUNUNA DÖNDÜ

ABD'nin tehditlerine de tepki gösteren Bahçeli, "Bu pişkinliğin kabulü mümkün değildir. ABD'li askerler YPG'li askerlerin katılımıyla sınır boyunca devreye çıkmışlardır. ABD'li askerlerin teröristlerle birlikte hareketi ülkemize gözdağıdır. Mümbiç mutabakatına uymayan ABD ileri düzeyde güvenilmez bir boyuttadır. S-400'den sonra yaptıkları yaptırım tehditleri, gönülsüzmüş gibi yapıp toplantı için bastırması tamamen bir ortaoyuna dönüşmüştür" diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU'NA TEPKİ

Bahçeli'nin hedefinde Kılıçdaroğlu da vardı. CHP liderinin terör sorunundan bahsetmediğini belirten Bahçeli, "Bu CHP adına utançtır. Kılıçdaroğlu'na soruyorum. Terörle mücadele hakkında ne düşünüyorsunuz? Mutfakta ateş varsa söner. Bugün az yediysek yarın çok yeriz. Milli bekamızın soğan kadar da mı değeri yoktur? Bebek bezinin yüzde 40 zamlanmasını söyledin de bombaya, mermiye, askeri operasyonlara harcanan parayı hiç hesap ettiniz mi?" dedi.

ADAMLIK MIDIR?

"Küresel tefeciler, ekonomik tetikçiler saldırırken Türkiye'nin aleyhine konuşmak adamlık mıdır?" diye soran Bahçeli, "Milli bekamızın soğan kadar da değeri yok mudur? Bu Kılıçdaroğlu kimlere hizmet etmektedir? PKK'ya diyet borcu varsa söylesin kurtaralım. CHP Genel Başkanı'na ne yaparsa yapsın, bu aziz millet var oluş mücadelesini kahramanca sürdürecektir. CHP tanınmaz haldedir, aziz Atatürk'ün kemiklerini sızlatmaktadır" ifadelerini kullandı.

VAR OLUŞ MÜCADELESİ

Bahçeli, Doğu Akdeniz'deki gelişmelerle ilgili de çarpıcı mesajlar verdi. Bahçeli, "Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin sinir uçlarına basan vahim gelişmeler karşısında da var oluş yok oluş mücadelesinin eşiğinde olduğumuz çok açıktır" diye konuştu.