Bursaspor'da transfer hazırlığı

Teknik direktör konusunda Prosinecki ile büyük oranda anlaşan Yeşil Beyazlılar rotayı futbolcu transferine çevirdi.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.yenidonem.com.tr/

-Ali ŞAHİN-

Trabzonspor karşısında aldığı 2-1'lik galibiyetin ardından ligde kalan Bursaspor'da yayıncı kuruluşa konuşan Başkan Ali Ay, teknik adam arayışında olduklarını belirterek, "Prosinecki de görüştüğümüz isimler arasında. Yönetim olarak yabancı hoca istiyoruz. Geçen sezonu yaşanmamış sayıyorum. Bütün taraftarlarımızdan özür diliyorum. En az 7-8 tane transfer düşünüyoruz. Bu sene biraz kesenin ağzını açacağız " dedi.

İLK HEDEF İTALYAN

Özellikle savunma ve orta sahada eksiği bulunan Yeşil Beyazlılar'ın ilk olarak bu mevkilere takviye yapmak istediği öğrenilirken gündemdeki ilk ismin Cristian Battocchio olduğu öne sürüldü. İddiaya göre iki sezon formasını giydiği Fransa 2. Lig takımı Brest ile sözleşmesi sona eren İtalyan orta saha ile görüşmelere başlayan Bursaspor yönetiminin, transferde tüm şartları zorladığı öğrenildi. 25 yaşındaki yıldız futbolcu, geçtiğimiz sezon Brest formasıyla çıktığı 35 resmi karşılaşmada 8 gol atarken, 6 da asist yaptı.

EN İYİ DÖNEMİ BREST'TE

Piyasa değeri 1,25 milyon avro olan 25 yaşındaki oyuncu şu an boşta olurken İtalya U20 ve U21 takımlarının da 28 kez formasını giydi. Kariyerinin en iyi dönemini Brest'te yaşayan İtalyan oyuncu toplamda 71 kez forma giydiği Fransa ekibiyle 13 gol sevinci yaşarken 10 da asist yaptı. Battocchio fransa ekibine transfer olduğu İngiliz temsilcisi Watford'da da 66 maça çıkarken 7 gol 5 asistlik performans sergiledi. Merkez ortasaha olarak görev yapan oyuncu 10 numara pozisyonunda da forma giyebiliyor.

GİDECEKLER BELİRLENİYOR

Öte yandan Bursaspor'da gidecek ve kalacak isimlerin de büyük oranda belirlendiği öğrenildi. Sercan Yıldırım ve Deniz Yılmaz ile yollarını ayıracak olan Yeşil Beyazlılar, Mert ve Jovic'ten de takım bulmasını isteyecek. Ayrıca başkan Ali Ay'ın Bogdan Stancu'nun ise takımda kalmasını istediği öğrenildi. Sözleşmesi biten Sivom ve Şamil'in de büyük ihtimalle takımdan ayrılması bekleniyor.

PİLOT ÇIKMAK İSTİYOR

Bursaspor'un pilot takımı Yeşil Bursa, yeni sezona da teknik direktör Turan Şen ile devam edecek. Geride kalan sezonda 3. Lig'de kalmayı başaran Yeşil Beyazlılar, kadrosunu Bursaspor altyapısından genç oyuncuların yanı sıra tecrübeli isimlerle de takviye ederek bu sezon bir üst lige çıkmak için mücadele edecek.