Bursaspor kupada turladı...

Türkiye Kupası 4. Tur maçında Bayburt İl Özel İdare'ye konuk olan Bursaspor karşılaşmayı 2-1 kazanmayı başardı.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.yenidonem.com.tr/

Ali ŞAHİN

TFF 1. Lig'de zirve yarışını sürdüren Bursaspor, Ziraat Türkiye Kupası 4. turunda TFF 2. Lig ekibi Bayburt İl Özel İdarespor'a konuk oldu. Bayburt Genç Osman Stadyumu'nda oynanan maça Bursaspor kadro rotasyonu yaparak başladı. Karşılaşmanın ilk anlarından itibaren ev sahibi takım taraftarının yönetimi istifaya davet etmesi dikkat çekti. Karşılaşmanın ilk 5 dakikasında Bursaspor daha istekli taraf olurken takımlar net bir pozisyon üretemedi.

İGOR KAÇIRDI

Karşılaşmanın 8. dakikasında Bayburt İl Özel İdare etkili gelirken sağ kanattan yapılan ortaya kimse dokunamadı. Pozisyonun devamında Bursaspor savunması 2 basit hata yapsa da ev sahibi takım son vuruşu yapamadı. Bursaspor ilk etkili atağını 13'te geliştirdi. Bayburt atağında kapılan topla kontraya kalkan Bursaspor'da Seleznov'un uzun pasında İgor meşin yuvarlağı önüne aldı. Ceza sahasında topu ayağından açan Brezilyalı son vuruşu yapamadı.

SİNAN AFFETMEDİ

21. dakikada Bursaspor bir kez daha etkili geldi. Rüşü'nün pasıyla ceza sahası önünde İgor topla buluşurken sağdan bindiren İsmail'i gördü. Genç oyuncunun ortasında savunma topu kornere çeldi. Yeşil Beyazlılar'ın kullandığı kornerin ardından topu rakibe kaptıran Bursaspor'da savunmanın hatası ise pahalıya mal oldu. 22. dakikada topu bir anda önünde bulan Sinan meşin yuvarlağı rakip yarı sahanın tamamında sürdükten sonra karşı karşıya pozisyonda Ataberk'i geçerek skoru 1-0 yaptı.

SELEZNOV PENALTIDAN

Karşılaşmanın ilk yarısının uzatma bölümleri oynanırken Bursaspor uzun topla çıktı. Meşin yuvarlağı ceza sahası içerisinde kontrol etmek isteyen Seleznov rakibinin müdahalesi ile yerde kalınca hakem tereddütsüz penaltı noktasını işaret etti. 45+4. dakikada atışı kullanmak üzere beyaz noktaya gelen Ukraynalı golcü hata yapmadı ve takımının soyunma odasına 1-1 eşiklikle gitmesini sağladı.

ONUR ATTI

İlk yarıda hücum üretkenliğinde sorun yaşayan Bursaspor 2. 45 dakikaya oyuncu değişikliği ile başladı. Yalçın Koşukavak Çağatay'ın yerine Ali Akman'ı oyuna alarak 2. yarıya başladı. İkinci yarıda ataklarını sıklaştıran Bursaspor üstünlük golünü ise 70. Dakikada buldu. Bu dakikada sağ kanattan gönderilen uzun topu Ceza sahası sol çaprazında kontrol eden Onur Atasayar düzgün bir vuruşla takımını 2-1 öne geçirdi.

ATABERK KURTARDI

Mücadelenin son 10 dakikası ise nefes kesti. Özellikle ev sahibi takım üst üste ataklarla Bursaspor kalesini yoklarken başarılı olamadı. Maçın 89. Dakikasında hızlı gelişen Bursaspor atağında topu önüne alan ali akman kaleci ile karşı karşıya kalsa da meşin yuvarlağı gilelerle buluşturamadı. Karşılaşmanın 90+3. Dakikasında gelişen Bayburt atağında Sarı siyahlı oyuncu yerde kalınca hakem penaltıya hükmetti. Atışı kullanmak için Beyaz noktaya gelen Tayyip kaleci Ataberk'i geçemedi ve mücadele Bursaspor'un 2-1 üstünlüğü ile tamamlandı. Yeşil Beyazlılar bu sonuçla adını 5. Tura yazdırırken Türkiye Kupasında yoluna devam eden tek Bursa takımı oldu.