Canarıa Bursa'dan çıkamadı

Avrupa'da bu sezonki 2. sınavına çıkan TOFAŞ konuk ettiği İspanyol ekibi Gran Canaria'yı 98-94 mağlup etti.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.yenidonem.com.tr/

Ali ŞAHİN

7Days EuroCup macerasına Ratiopharm Ulm deplasmanındaki yenilgiyle başlayan TOFAŞ 2. sınavında İspanyol ekibi Herbalifa Gran Canaria'yı konuk etti. Turnuvanın favorileri arasında gösterilen güçlü rakibe karşına Morfan, Mejia, Henry, Paunic ve Muhsin beşi ile çıkan Bursa ekibi ilk hücumlarından da eli boş döndü. Karşılaşmada ilk 2 dakika 2-2 eşitlikle geçilirken, TOFAŞ Baez'in etkili savunması karşısında Morgan üzerinden skor üretemeyince 8-0'lık seri yakalayan Gran Canaria Orhun Ene'ye mola aldırdı. (2-10)

TOFAŞ KÖTÜ BAŞLADI

Mola sonrası Henry'nin serbest atışlarıyla skor üreten Mavi Yeşilliler pota altında etkili olamayınca ilk 7 dakikalık bölüm 17-9 İspanyol ekibinin üstünlüğü ile geçildi. Kalan bölümde Kadji'nin oyuna girmesiyle savunmada hareketlenen ve reaksiyon vermeye başlayan TOFAŞ rakibini üst üste top kaybına zorladı ve farkı da kapatmaya başladı. Çeyreğin son 30 saniyesine 17-17 eşitlikle giren TOFAŞ, pota altında Balvin'i unutunca ilk periyot 19-17 Gran Canaria üstünlüğü ile tamamlandı.

YİĞİT SAHNEDE

Mücadelenin 2. çeyreğine de aynı savunma anlayışıyla başlayan TOFAŞ 11. dakikada skoru bir kez daha eşitledi. (19-19) Bu dakikadan sonra 4-0'lık seri yakalayan İspanyol ekibi farkı açtığı sırada sahneye çıkan Yiğit Arslan 3 üçlük isabetiyle devrenin bitimine 5:22 kala TOFAŞ'ı ilk kez öne geçirdi (28-27).  Karşılıklı sayılarla geçilen bölümün ardından Gran Canaria farkı bir kez daha açsa da (32-38) son bölümdeki 7-0'lık seri Bursa ekibini devrenin bitimine 1:37 kala bir kez daha öne geçirdi. (39-38) Kalan bölümde savunma sertliğini skorla süsleyen Mavi Yeşilliler soyunma odasına da 45-41 önde girdi.

HENRY SON ANDA

TOFAŞ karşılaşmanın 3. çeyreğine Owens'ın sayılarıyla başlarken 2. devrenin ilk 2 dakikası 51-44 Mavi Yeşilliler'in üstünlüğü ile geçildi. Karşılıklı basketlerle geçilen bölümün ardından Gran Canaria'nın etkili hücumlarına sayıyla karşılık veremeyen TOFAŞ farkın kapanmasına engel olamadı. Çeyreğin bitimine 4:55 kala skor 53-53'te eşitlenirken özellikle Owens'ın istekli oyunuyla 28. Dakikada TOFAŞ 6 sayılık üstünlük yakaladı. (66-60) 3. Çeyreğin kalan bölümünde Oliver'ın tecrübesiyle oyuna tutunan İspanyol ekibi periyot bitimine 3 saniye kala skoru bir kez daha eşitledi. TOFAŞ son topu kullanan Henry'nin orta sahadan attığı üçlükle final periyoduna 69-66 önde girdi.

FARK AÇILDI

Son çeyreğe oldukça kötü Başlayan Mavi Yeşilliler önce pota altından kolay bir sayı yerken ardından Yiğit'in kasti faulü sonrası skorda geriye düştü. (69-71) son çeyrekteki ilk isabetini bitime 8:35 kala Yiğit Arslan'ın üçlüğü ile bulan TOFAŞ önce skora denge getirdi (72-72) ardından da farkı açmaya başladı. Maçın son 3 dakikasına 90-82 önde giren Mavi Yeşilliler bu bölümdeki 7-0'lık Gran Canaira serisini durduramasa da mücadelenin bitimine saniyeler kala bulduğu basketlerle karşılaşmadan 98-94 galip ayrıldı.