Dünya Kupası'na Doğru-Takımları Tanıyalım: Almanya

Son dünya şampiyonu Almanya elemelerde 10'da 10 yaparak Rusya bileti aldığı turnuvada kupayı 5.kez kaldırma hedefinde.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.yenidonem.com.tr/

2014'te Dünya, 2016'da Konfederasyon Kupası'nı kazanan,  son Avrupa Şampiyonası'nın bronz madalyalı takımı Almanya bu büyük organizasyonda 19. defa sahne alacak.                                                                            

Grup elemelerinden tulum çıkararak 30 puanla Rusya vizesini cebine koyan Panzerler daha önce 4 kez müzesine götürdüğü şampiyonluk kupa koleksiyonuna bir yenisini daha ekleme konusunda kararlı ve iddialı görülüyor.                                                                                                                                 

1.260.500.000 Euro piyasa değeri FIFA Dünya Sıralamasında 1 numara olan Almanya otoriteler tarafından şampiyonada en fazla şans tanınan ekiplerin başında geliyor.  

                                                                                       

Mesut Özil ile İlkay Gündoğan'ın da yer aldığı kadroda Bayern Münih'ten tam 7 oyuncu bulunurken, futbolcuların birbirini yakından tanıması ciddi bir avantaj olarak ifade ediliyor. Milli takım formasını en fazla giyen oyuncu Lothar Matthaus (150) olurken, geride kalan son 4 dünya kupasında da sahne alan Miroslav Klose ise attığı toplam 16 golle sadece Almanya'nın değil turnuva tarihinin de en golcü futbolcusu unvanına sahip.

HOCASI: Joachim Löw

2006'da Jürgen Klinsmann'ın ayrılmasından sonra yardımcılıktan teknik direktörlüğe terfi eden 58 yaşındaki çalıştırıcı Panzerler ile başarı adına müthiş bir istikrar yakaladı.

YILDIZI: Mesut Özil

Arsenal forması giyen 30 yaşındaki futbolcu orta sahadan hücuma destek veren takımının önemli bir gol silahı. Türk asıllı oyuncu milli formayla 88 maçta 22 gol attı.

Kaleci: Manuel Neuer (Bayern Münih), Bernd Leno (Bayer Leverkusen), Marc-Andre ter Stegen (Barcelona), Kevin Trapp (Paris Saint-Germain)

Defans: Jerome Boateng, Mats Hummels, Joshua Kimmich, Niklas Süle (Bayern Münih), Matthias Ginter (Borussia Mönchengladbach), Jonas Hector (Köln), Jonathan Tah (Bayer Leverkusen), Antonio Rüdiger (Chelsea), Marvin Plattenhardt (Hertha Berlin)

Orta saha: Julian Brandt (Bayer Leverkusen), Julian Draxler (Paris Saint-Germain), Leon Goretzka (Schalke 04), İlkay Gündoğan (Manchester City), Sami Khedira (Juventus), Toni Kroos (Real Madrid), Sebastian Rudy (Bayern Münih), Mesut Özil (Arsenal)

Forvet: Thomas Müller (Bayern Münih), Leroy Sane (Manchester City), Mario Gomez (Stuttgart), Marco Reus (Borussia Dortmund), Timo Werner (Leipzig), Nils Petersen (Freiburg)