TOFAŞ ezdi geçti

İlk yarının son maçında Yeşilgiresun Belediyespor'u konuk eden TOFAŞ, rakibini 92-52 yenerek bu sezonki en farklı zaferine imza attı.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.yenidonem.com.tr/

-Ali ŞAHİN-

TOFAŞ, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde ilk yarının son maçında Yeşilgiresun Belediyespor'u konuk etti. Nilüfer TOFAŞ Spor Salonu'nda oynana mücadeleye konuk ekip 4-0'lık seriyle başlasa da 2. dakika 5-4 Mavi Yeşilliler'in üstünlüğü ile geçildi. Bu dakikadan sonra Basit top kayıpları yapan Bursa ekibi 5. dakikayı ise 12-5 geride tamamladı. 6. dakika itibarıyla Yeşilgiresun'a hücumda hata yaptıran TOFAŞ Raymar Morgan ve Crocker'ın etkili oyunuyla farkı 1 sayıya indirdi. (15-16) Çeyrekte kalan 3 dakikada da boyalı alana giremeyen Bursa ekibi orta mesafe atışlarla sayı ararken son 1 dakikaya 21-20 önde girdi. Kalan kısa süre karşılıklı sayılarla tamamlanırken ilk çeyreği Yeşilgiresun Belediyespor 25-23 önde bitirdi.

KONUK ÇİZGİYE GİTMEDİ

Karşılaşmanın 2. çeyreğine iki takım da karşılıklı sayılarla başlarken 13. dakika 30-27 konuk ekibin üstünlüğü ile geçildi. Yeşilgiresun'un yüksek yüzdeli atışlarına Morgan ve Owens ile cevap veren TOFAŞ 15. dakikayı 33-32 geride geçti. Bu andan itibaren sert savunmayı iyi hücumla süsleyen Bursa ekibi bir dakika içinde 38-36 öne geçti. TOFAŞ'ın skorda üstünlüğü yakalamasının ardından Yeşilgiresun koçu Ahmet Kandemir'e itirazlarından ötürü teknik faul çalındı. Devreye 3 dakika kala konuk takım James'in üçlüğü ile skora denge getirdi. (39-39) Konuk ekip kalan sürede üst üste hata yapınca TOFAŞ farkı açmaya başladı ve soyunma odasına 46-41 önde gitti. İlk 20 dakikada Yeşilgiresun'un çizgiye gitmemesi de dikkat çekti.

FARK AÇILDI

Yeşilgiresun ikinci yarıya boş hücumla başlarken Raymar Morgan ile skor bulan TOFAŞ, 21. dakikayı 48-41 önde geçti. Takımların uzun süre skor üretemediği karşılaşmanın 24. dakikasına girilirken 3'lük isabeti bulan Caner Topaloğlu maçta farkı ilk kez çift hanelere çıkardı. (51-41) Bu dakikada konuk ekip molaya gitti. Dönüşte de etkili oyunun sürdüren Mavi Yeşilliler 26. dakikayı 58-43 önde geçti. TOFAŞ'ın etkili hücumlarına karşın atış yüzdesinde düşüş yaşayan Yeşilgiresun Belediyespor oyundan kopmaya başlarken, Bursa ekibi 27. dakikada skoru 60-43'e taşıdı.  Kalan sürede iki takımda karşılıklı skor bulurken TOFAŞ son 10 dakikaya 18 sayılık avantajla gitti. (64-46)

GENÇLER SAHADA

3. çeyrekte rakibine yalnızca 5 sayı izni vererek son 10 dakika öncesi büyük bir avantaj elde eden TOFAŞ, son periyoda da Kadji'nin üçlüğü ile başladı. (67-46) TOFAŞ'ın savunma reaksiyonu son çeyrekte devam etse de hücumda skor bulmakta zorlandı. Maçın bitimine 7 dakika kala hücumda da ritim yakalayan TOFAŞ son 5 buçuk dakikaya girilirken farkı 30 sayıya çıkardı. (76-46) Farkın iyice açılmasının ardından genç oyuncuların mücadele ettiği son bölümde de etkili bir oyun sergileyen Bursa ekibi sahadan 92-52 galip ayrılarak bu sezonki en farklı zaferine imza attı. Bu sonuçla 12. zaferini yaşayan TOFAŞ ilk yarıyı da 2. basamakta bitirdi.