TOFAŞ'tan ilk mağlubiyet! Nazarlık olsun!

Basketbol Süper Ligi'nin 11. haftasına namağlup giren TOFAŞ, sahasında Fenerbahçe Doğuş'a 88-71 mağlup oldu. Mavi yeşilli ekip, bu sonuçla ligdeki ilk mağlubiyetini aldı. Fenerbahçe Doğuş ise 9. galibiyetini imza atarak, 2. sıradaki yerini korudu.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.yenidonem.com.tr/

Karşılaşmaya Ali Muhammed ve Guduric'in sayılarıyla hızlı başlayan Fenerbahçe Doğuş, 2. dakikayı 5-0 önde geçti. İki takımın skor üretmekte zorluk çektiği periyotta, Morgan ve Crocker ile boyalı alandan sayılar bulan TOFAŞ, 6. dakikada skoru lehine çevirdi: 7-5. Kalan dakikalarda iki takımın savunmada birbirlerine uyguladıkları sertlik dikkat çekerken, sarı-lacivertliler çeyreği 13-10 üstün bitirdi.

TOFAŞ EŞİTLEDİ AMA...

İkinci periyotta Paunic'in 3 sayılık isabetliyle skoru 13-13 eşitleyen TOFAŞ'a, Guduric ve Datome'nin hızlı hücumlardan üst üste bulduğu sayılarla karşılık veren Fenerbahçe Doğuş, 9-0'lık seri yakalayarak, durumu 22-13'e getirdi. Mejia ve Crocker ile farkı azaltmaya çalışan mavi-beyazlılar karşısında üstünlüğünü sürdüren Fenerbahçe Doğuş, ilk yarıyı 40-32 önde tamamladı.

SEYİRCİ KUSURSUZ

İkinci periyottaki etkili oyunu üçüncü periyoda da taşıyan sarı-lacivertli ekip, Ali Muhammed ve Guduric ile dış isabetler bularak, 23. dakikada ilk kez farkı çift hanelere (36-47) çıkardı. TOFAŞ, savunmadaki sertliği arttırıp seyirci desteğini de arkasına alarak, Kadji, Mejia ve Morgan ile hızlı hücumları sayıya çevirdi ve 10-0'lık seri yakalayarak, skoru uzun süre sonra 27. dakikada tekrar eşitledi: 49-49. Kalan dakikalarda Wanamaker'in bireysel performansı ön plana çıkınca, Fenerbahçe Doğuş tekrar skorda üstünlüğü yakaladı ve final periyoduna 59-52 önde gitti.

3 SAYILIKLARA ENGEL OLAMADI

Son periyotta Guduric, Datome ve Melih Mahmutoğlu'nun 3 sayılık isabetleriyle oyunu domine eden Fenerbahçe Doğuş, farkı açarak, salondan 88-71 galip ayrıldı. TOFAŞ'ta Kadji 20 sayı üretirken, Fenerbahçe Doğuş'ta 24 sayıyla oynayan Datome maçın en skorer ismi oldu.