Türkiye'de uygulanan '14 yabancı' kuralı!

Yazarımız Mustafa Özkeskin bugünkü yazısında; Türkiye gerçeğinden yola çıkarak Avrupa futbolundaki yabancı oyuncu statüsüyle ilgili ilginç bir değerlendirme yaptı.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.yenidonem.com.tr/

Türkiye Süper Ligi'nde oynamalarına izin verilen 14 yabancı oyuncuyla ilgili herhangi bir kıstas aranmazken, İngiltere Preimer Ligi'nde gelecek oyuncuların milli takımlarının son iki yılda yaptığı maçlarının % 75'inde oynama koşulu dikkate alınıyor. Almanya Bundesliga'da ise kadroda en az 12 Alman oyuncunun bulunması şartının yanı sıra, alt yapıdan yetişme 8 oyuncuya yer verilmesi zorunluluğu dikkat çekici bir kriter.

İşte Özkeskin'in yazısı:

Futbol Federasyonu'nun '14 yabancıya serbesiyet' tanıyan kararından sonra yapboz tahtasına dönen Türk futbolunda işin çivisi çıktı. Çünkü yabancı planlaması son 10 senede 10 kez, Yıldırım Demirören döneminde ise 5 kez değiştirildi!

Çilek, kiraz, kayısı, erik gibi mevsim meyveleri ile yaz transferini özdeşleştiren kulüpler, uçaklara bindirdikleri yabancıları Türkiye semalarında tur attırdıktan sonra birer-ikişer havaalanlarına indiriyorlar.

DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ