Aşçılar neden hep erkek?

Herkesin merak ettiği bir konuya bugünkü köşesinde yer veren Hürriyet yazarı Ömür Gedik, aşçıların neden hep erkek olduğunu açıkladı.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.yenidonem.com.tr/

"Geçtiğimiz gün Best FM ve Yasemin Şefik'in davetlisi olarak USLA Akademi'ye gittim ve ünlü şef Murat Bozok'la tanıştım.

Ben vejetaryen mutfağının etobur Türkiye'deki azlığından yakınırken gözüme duvardaki bir yazı ilişti.

USLA'da yemek artıkları doğrudan barınaklara gidiyormuş.

Ve dahası Murat Bozok, şefleri eğitirken bu konuya özellikle eğildiğini söyledi.

USLA'dan çıkan sertifikalı ve diplomalı şeflerin hepsi sokak hayvanları için bir şeyler yapmak üzere mezun oluyorlar.

Murat'a "Şeflerin çoğu neden erkek?" diye de sordum yakalamışken.

Daha yetenekli olduklarından değilmiş!

Yoğun ve gece yarısına kadar olan çalışma şartlarını kadınlar çok tercih etmediği için, restoranlardaki şefler genelde erkek oluyormuş.

Bir rahatlattı bu cevap beni...

Bu detayı bilmeyenlere de duyurmuş olayım."