Azerbaycan'ın meşhur kükü tarifi!

Azerbaycan'a özgü kükü tarifi merak ediliyor. Kükü yeşilliklerin yumurta ile karıştırılarak tavada pişirilmesiyle hazırlanıyor. İşte yemeklerinizin yanında ara sıcak olarak servis edebileceğiniz kükü tarifi ve malzemeleri...

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.yenidonem.com.tr/

Kükü tarifi hazırlayarak yemeklerinizin yanında ara sıcak olarak servis yapabilirsiniz. Peki, Azerbaycan'a özgü olan kükü nasıl yapılır? İşte kükünün yapılışı ve malzemeleri...

AZERBAYCAN KÜKÜ İÇİN MALZEMELER

Ispanak

Dereotu

Taze soğan

Maydanoz

Taze nane

6 Adet yumurta

2 çay kaşığı tuz

2 çay kaşığı karabiber

KÜKÜ TARİFİ

Kükü tarifi için öncelikle yeşillikleri temizleyin, yıkayın ve doğrayın.

Bir kapta yumurtaları ve karabiberle tuzu ekleyerek karıştırın.

Doğradığınız yeşillikleri ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Tavayı biraz yağlayın ve karışımı içerisine dökün.

Kısık ateşte bir tarafını pişirin daha sonra ters çevirerek diğer tarafını da pişirin. Kükü tarifi hazır, servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun...

Kaynak: Akşam