Yemyeşil, muhteşem tadı, puf puf dokusu ve harika tadıyla ıspanaklı kek tarifi...
Ispanaklı kek tarifi
Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvıyağ
200 gram ıspanak (20-25 yaprak)
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un
1 fiske tuz
Üzeri için
2 paket kremşanti
1,5 su bardağı soğuk süt
Yapılışı
Öncelikle 200 gram ıspanağı uygun bir tencerede suyunu çekene kadar kavurun.
Bu sırada, 2 paket kremşantiyi 1,5 su bardağı soğuk sütle çırpıp dolaba kaldırın.
Kavrulmuş olan ıspanakların ilk sıcağı çıktıktan sonra, blenderdan geçirerek pürüzsüz bir kıvam elde edin.
Derin kapta 3 yumurta ve 1 su bardağı şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
Yarım su bardağı sıvıyağı, 1 çay bardağı sütü ve 1 çay bardağı yoğurdu ekleyin.
Pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
Ispanak püresini ekleyin ve karıştırın.
Son olarak, 1 paket kabartma tozunu, 1 paket vanilyayı, 2 su bardağı unu ve bir fiske tuzu ekleyerek homojen bir kıvam elde edene kadar karıştırın.