Susamlı ve brüksel lahanalı fırında somon tarifi!

İşte Uzak Doğu usulü susamlı ve brükel lahanalı fırında somon tarifi...

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.yenidonem.com.tr/

Dünya üzerinde birçok lezzetli somon tarifleri yapılıyor. Bu sefer somon tarifleri arasında tamari ve susam yağında marine edilen, brüksel lahanasıyla fırınlanmış somon tarifini paylaşıyoruz. 

Yapımı için malzemeler

150 - 200 gr somon fileto  12 adet ortadan bölünmüş brüksel lahanası Bir tutam rafine edilmemiş deniz tuzu ve karabiber

Sosu için:

2 diş kıyılmış sarımsak Bir miktar rendelenmiş zencefil 1 çorba kaşığı akçaağaç şurubu 1 çorba kaşığı tamari 1 çorba kaşığı susam Yarım çay kaşığı susam yağı Bir tutam biber

Susamlı ve Brüksel Lahanalı Somon Nasıl Yapılır?

1. adım: Fırını önceden 180 derecede ısıtın ve fırın tepsisine yağlı kağıdı koyun.

2. adım: Sarımsakları kıyın, zencefili rendeleyin ve diğer marine malzemelerini büyük bir kaseye ekleyin.

3. adım: Kaseye ikiye bölünmüş brüksel lahanası ekleyin ve her yerini bu sosa bulayın. 

4. adım: Somon filetolarını fırın tepsisine koyun. Deniz tuzu ve karabiber ekleyin. Brüksel lahanasını somonun etrafına dağıtın ve kalan sosu filetolarının üzerine gezdirin.

5. adım: 20 dakika fırında pişirin. Somonu fırından çıkarın ve balığın tamamen pişip pişmediğini kontrol etmek için ortasını ayırın. 

Son adım: Somonu brüksel lahanası ile servis edin. 

Afiyet olsun. 

Kaynak: Milliyet