Dünya üzerinde birçok lezzetli somon tarifleri yapılıyor. Bu sefer somon tarifleri arasında tamari ve susam yağında marine edilen, brüksel lahanasıyla fırınlanmış somon tarifini paylaşıyoruz.
Yapımı için malzemeler
150 - 200 gr somon fileto 12 adet ortadan bölünmüş brüksel lahanası Bir tutam rafine edilmemiş deniz tuzu ve karabiber
Sosu için:
2 diş kıyılmış sarımsak Bir miktar rendelenmiş zencefil 1 çorba kaşığı akçaağaç şurubu 1 çorba kaşığı tamari 1 çorba kaşığı susam Yarım çay kaşığı susam yağı Bir tutam biber
Susamlı ve Brüksel Lahanalı Somon Nasıl Yapılır?
1. adım: Fırını önceden 180 derecede ısıtın ve fırın tepsisine yağlı kağıdı koyun.
2. adım: Sarımsakları kıyın, zencefili rendeleyin ve diğer marine malzemelerini büyük bir kaseye ekleyin.
3. adım: Kaseye ikiye bölünmüş brüksel lahanası ekleyin ve her yerini bu sosa bulayın.
4. adım: Somon filetolarını fırın tepsisine koyun. Deniz tuzu ve karabiber ekleyin. Brüksel lahanasını somonun etrafına dağıtın ve kalan sosu filetolarının üzerine gezdirin.
5. adım: 20 dakika fırında pişirin. Somonu fırından çıkarın ve balığın tamamen pişip pişmediğini kontrol etmek için ortasını ayırın.
Son adım: Somonu brüksel lahanası ile servis edin.
Afiyet olsun.
Kaynak: Milliyet