Hava Durumu

Bursa'da marketlere 'etiket' baskını! Tek tek kontrol edildi...

Bursa'da Osmangazi Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri, büyük market zincirleri başta olmak üzere ilçedeki esnafa yönelik fiyat etiketi ve gramaj denetimi yaptı. Yapılan denetimlerde ürünlerin raftaki ve kasadaki fiyatları mukayese edilirken, etiketler de kontrol edildi.

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2018 15:14
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2018 15:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da marketlere 'etiket' baskını! Tek tek kontrol edildi...

Döviz kurlarındaki hareketlilik sonrası bazı ürünlerdeki fahiş fiyat artışını önlemek maksadıyla Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, özellikle büyük marketlerde fiyat ve etiket denetimi yaptı. Marketlere girerek reyonları gezen ekipler, ürünleri tek tek inceleyerek fiyat artışı, gramaj eksikliği ve yerli malı etiketlerini kontrol etti. Denetimlerde bazı ithal ürünlere yerli üretim logosu konulduğunu tespit eden zabıta ekipleri, bu konuda market görevlilerine ihtarda bulundu.

Ekipler ayrıca, tespit ettikleri bazı ürünlerin 1 ay önceki fiyatlarını da isteyerek fiyat farklılıklarını karşılaştırdı. Marketlerde alışveriş yapan vatandaşlar da zabıta ekiplerinin denetimlerinden son derece memnun olduklarını belirterek, bu uygulamaların döviz kurlarındaki artıştan dolayı fırsatçılık yapan firmalara engel olacağını belirtti.

İZNİK'TE DE KONTROL EDİLDİ

İznik ilçesinde de zabıta ekipleri gramaj ve etiket kontrolü yaptı. İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen yerli üretim logosu, gramaj ve hijyen denetimlerine eşlik ederek ekiplerden bilgi aldı. Fırınlarında ve pastanelerde yapılan ekmeğin gramajı, fırın ruhsatı ve hijyenik şartlara uygunluğu konusunda zabıta ekipleri ile birlikte denetim yapan Başkan Osman Sargın, "Kaidelere uyarak ekmek ve tatlı üreten esnaflarımızı tebrik ediyorum. Vatandaşlarımızın sağlıklı ekmek, tatlı ve gıda ürünleri tüketebilmesi için yaptığımız denetimleri sıklaştıracağız. Temiz ve hijyenik, kurallara uygun ortamda üretilen gıdaları tüketmek her vatandaşın hakkıdır. Belediye olarak bunu sağlamak için gereken tedbirleri alıyoruz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.