Hava Durumu

Bursaspor'un başkan adayı: '16 Mayıs 2010 ruhuyla göreve talibiz'

Mayıs ayındaki olağan kongrede Bursaspor Başkanlığı'na aday olmaya hazırlanan Ahmet Bozdemir projeleriyle hedeflerini YeniDönem'e anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2018 08:23
Haber Güncellenme Tarihi: 05.04.2018 08:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursaspor'un başkan adayı: '16 Mayıs 2010 ruhuyla göreve talibiz'

-Engin AKSÖZ-

"Seçime birilerinden icazet alarak katıldığım iddiaları çok büyük bir yalan ve asla böyle bir şey söz konusu değil. Ben alsam alsam Bursaspor taraftarıyla kongre üyelerinden icazet alırım. Kimseye de kendimi kullandırmam."

"Kulübün borcu öyle söylendiği gibi 370 milyon lira filan değil, 570 milyon liranın üzerinde! Biz giderken 270 milyon lira borç bırakmıştık. Ali Ay yönetimi bunun üzerine 300 milyon lira daha eklemiş. Ama sorun değil. Göreve getirirsek bu yükü omuzlamasını biliriz."

"Antrenör adayımız yabancı, hem de kimsenin itiraz edemeyeceği kadar büyük ve marka bir isim. Brezilya'dan da bonservisi elinde iki yıldız oyuncuyla anlaştık. İç piyasadan da seçim sonucuna göre 'gözü kapalı gelirim' sözünü aldığımız çok sayıda yerli oyuncu mayıs ayını bekliyor."

"Sportif direktör konusunda Önder Özen çalıştığı yayıncı kuruluşun yanı sıra, ailesinin de Bursa'ya gelmeye sıcak bakmamasıyla net bir karar veremedi. Büyük olasılıkla olmayacak gibi duruyor. Menajer olarak eski oyuncumuz Ender Alkan'la anlaştık. Sık sık Bursa'ya gelerek bilgi paylaşımında bulunuyor."

"Seçildiğimiz gün Özlüce Tesisleri'nin ismini 'İbrahim Yazıcı Özlüce Tesisi' olarak değiştireceğiz. Bu rahmetli şampiyon başkana bir vefa borcumuzdur. Amatör şubeler kulübün üzerinde büyük bir kambur. Basketbol kesin devam edecek ama bayan voleybolun isim hakkını Bursa içinden bir yerlere satabiliriz. Bursaspor geliri olmayan şubelerle daha fazla birlikte olmaya devam edemez!"

'Bursaspor'da genel kurul her 15 günde bir Atatürk Stadı tribünlerinde toplanıp, seçimini yapar' sözünü ilk kez rahmetli meslek büyüğüm Aykan Uzoğuz'un ağzından duymuştum yıllar önce.

Şimdi mekân değişip, Acemler'e BŞB Stadı'na taşınılsa da taraftarın tercihi olduğu yerde duruyor.

Tribünlerden yükselen 'Yönetim istifa' sesleri, iş başındakiler için kırmızı kart görmekle eş değerdir hâlâ, ipler kopunca bir daha düğümleyip, onarmaksa pek mümkün olmaz.

Şu aralar bu süreci en yoğun yaşayan kişi mevcut başkan Ali Ay.

Ağzıyla kuş tutsa yaranamayacağını bilse de ufaktan ufaktan yeni bir ekip kurarak 'mayıs'taki kongrede güven tazelemek üzere hazırlık yaptığı herkesin malumu.

Hal böyle olunca; muhalif tarafın da mutlaka bir alternatifi olmuştur bizim kongrelerin, nitekim Ahmet Bozdemir ismi böyle bir kaos ortamında dillendirilmeye başlanınca; bize de kendisini davet edip, röportaj yapmak farz oldu; sağ olsun onca işi arasından kendine boş bir zaman yaratınca koşup geldi yanımıza, hazır yakalamışken aklımıza ne geldiyse sıralayıp, sıkı bir quizden geçirdik başkan adayını, bakalım beğenecek misiniz?

Sayın Bozdemir önce adaylığınız hayırlı olsun diyelim. Sosyal medyaya bakınca size destek veren çok sayıda kongre üyesiyle Bursaspor sevdalısı olduğunu görüyoruz. Her zamanki gibi, tanımayanlara da referans olsun diye  'Kimdir Ahmet Bozdemir?' deyip, sayfaların yapraklarını çevirmeye başlayalım.

"Beni davet edip; bire bir görüşlerimi açıklama fırsatı verdiğiniz için ben de size teşekkür ediyorum. 1978 Bursa doğumluyum. Ekin Bozdemir (16) ve Aras Bozdemir (7) isminde iki çocuğum var. Eşimin ismi Banu Bozdemir.  Ek-Ar İnşaat AŞ Yönetim Kurulu Başkanıyım. İnşaat sektöründe tedarikçi olarak çalışan firmamız, kendi kulvarında Türkiye'de ilk 10'un içinde ve saygın bir konuma sahip. Ayrıca Manisa'da tuğla sektörüne üretim yapan bir fabrikamız var. Bursa'da da yine kendi sektörümüzle alakalı 3 farklı şirketle Türk ekonomisine katma değer yaratmaya çalışıyoruz."

Bursasporluluk galiba genlerinizde saklı. Eş, çoluk, çocuk hep bir arada. Takım nerede siz orada ve hiçbir maçı kaçırmıyorsunuz.

"Aynen öyle. Eşimin tarafı da benim büyüklerim de kurulduğu günden beri Bursasporludur. Benzetme yerindeyse Bursasporluluk bize atalarımızdan kalma en kutsal miras. Her deplasmana gittiğimiz gibi, iç sahada da hiçbir maçı kaçırmayız. Doğduğum şehrimle, takımına karşı beslediğim aidiyet duygusunu dünyalara değişmem. Bursasporlu olmak ailemle benim en büyük ayrıcalığıdır."

Her fırsatta kulübe karınca kararınca katkıda bulunmaya devam ediyorsunuz. Taraftarın da sizi çok sevdiğinizi biliyorum.

"Son iki üç sezondur birçok deplasmanın masrafını firmam adına ben karşıladım. Taraftarın da otobüs ve minibüs organizasyonlarıyla deplasmana gidip gelmelerine yardımcı olmaya çalışıyorum. Mesela son Antalya deplasmanı için 7 minibüsle 2 otobüsün masrafını ben kendi cebimden karşıladım."

Kaç yıldır tribünlerden maç izliyorsunuz?

"Geriye dönük olarak söyleyecek olursam, kulübün kuruluşundan beri. Ailelerimiz yeşil beyaz renklerin sevgisiyle yaşamış. Ben de yaklaşık 35 yıldır Bursaspor'u takip ediyorum. Zamanı gelince bu bayrağı iki çocuğuma bırakacağım."

Gelelim sadede. Bursaspor 370-380 milyon lira civarında olduğu söylenen ağır bir borç yükünün altında kendine çıkış yolu ararken, ateşten gömleği üzerinize giymeye talip olmak akıl işi midir diye soracak olursam?

"Borç 380 milyon lira civarında olsa inanın öpüp başıma koyarım. Ben Recep Bölükbaşı'nın 2. döneminde yönetimde bulundum. Biz bırakırken kulübün 270 milyon lira borcu vardı, Ali Ay Yönetimi'nde bunun üzerine 300 milyon lira daha eklendi. Toplamda Bursaspor'un görünmeyen kalemleri de hesaba katarsanız; 570 milyonun üzerinde bir borcu stoku söz konusu."

Şimdi burada bir ek sorum olacak size. Bölükbaşı yönetiminin mali bilançosu ibra edilmediği için üyeliğinizin düştüğü ve bundan böyle yönetim kurullarında üye ya da başkan olarak seçilseniz bile görev yapamayacağınız iddiaları dolaşıyor ortalıkta!

"Tamamen asılsız bir dedikodu. Yönetim olarak mahkemelik olsak da savcılık dosyayla ilgi hakkımızda takipsizlik kararı verdi. Dolayısıyla şu an itibarıyla aleyhime işleyen yasal bir süreç söz konusu değil. Bu konuda herkes müsterih olsun."

Seçime icazet aldıktan sonra katılmaya karar verdiğiniz iddialar arasında. Gerçekten söylendiği gibi birilerinin adamı mısınız?

"Asla!.. Böyle bir şeyi düşünmeyi bile, şahsıma yapılmış büyük bir saygısızlık olarak telakki ediyorum. Ben ancak taraftarımla, genel kurul üyelerinden icazet alırım, başka bir yerlerden değil! Bu ithamla kimi kastettiklerini tahmin edebiliyorum. Bilip bilmeden haksız yere kişilerle, kuruluşların suçlanmaya kalkışılması da etik olarak doğru değil. Ben sadece Bursaspor'un adayımım ve öyle de kalacağım."

Borç konusuna gelecek olursak, gerçekten insanın gözünü korkutacak denli büyük bir meblağ. Peki, nasıl omuzlayacaksınız bu ağır mali bilançoyu. Neye güvenip de yola çıktınız?

"Tek neden belirteyim, Bursaspor'a duyduğumuz büyük aşk. İçimde alev alev yanmaya devam ediyor bu sevgi ve ölene kadar da hiç sönmeyecek. 2010 yılında şampiyon olunca; önce tribünlerde, sonra evimizde ailece çocuklar gibi çılgınca sevinip, günlerce ağlamıştık. Kulüp sondaki 8 yılda ve değişik yönetimlerin zamanında bunun üzerine koyup, başarı çıtasını yükselteceğine, resmen enkaza dönmüş durumda, artık düşmemek başarı sayılıyor. Biz ekibimizle bayrağı devralırsak, 2010 şampiyonluğunun üzerine yenilerini ekleme kararlığımız namus sözümüz olacak. En kötü her sezon ilk 3'ün içinde yer alan bir Bursaspor sözü veriyorum."

Yönetim Kurulu üyelerini belirlediniz mi? Kimler var öğrenebilir miyim?

"Elini taşın altına koymaya hazır, yüreği 2010 ruhuyla atmaya devam eden ekip arkadaşlarımın neredeyse büyük kısmı belli oldu, pürüz yok. Çok az ayrıntılar kaldı. En geç ay sonuna kadar listemi bir basın toplantısıyla kamuoyuyla paylaşacağım. Şu aşamada spekülasyonlara neden olmamak için listemle ilgili bilgilendirme yapmak istemiyorum."

Bu kadarı bile insanı heyecanlandırmaya yetiyor Sayın Bozdemir!

"Ben ve arkadaşlarım sözde değil özde Bursasporluyuz. İsmi başarılarla anılan, her platformda sergileyeceği süreklilikle Türk futbolunun zirvesine yeşil beyaz bayrağı dikmeye kararlı yönetim profilimiz en büyük güvencemizdir. Kendimizi hazırladığımız bu büyük yarışta da kimseden çekindiğimiz filan yok. Bir taraftan gecemizi gündüzümüze katarak çalışırken, diğer taraftan da ekip ruhuyla hareket etmeyi unutmadan Bursaspor'u en iyi yerlere taşımaya ant içtik."

Peki, neler vaat ediyorsunuz seçime girerken oy kullanacak delegelere, ne gibi gelir getirici kalemleriniz olacak? Örneğin stat isim ve forma sponsorlarınız belli oldu mu?

"Gelir getirici projelerimizle ilgili çalışmaların üçünde sona yaklaştık. Şimdi açıklarsak oy avcılığı yapmakla suçlarlar!.. Yalnız herkes için sürpriz olacağını söyleyebilirim. Deklare etmeye de zaten az kaldı. Forma sponsorluğuyla, stadın izim hakkının satılması noktasında çalışma yapmadık. Götürdüğümüz teklifler bulunsa da henüz kesin dönüş olmadı. Kimsenin kuşkusu olmasın, ne söylemişsek hepsini yerine getirmeye kararlı bir yönetim profilimiz olacak."

Yeni teknik direktör adayınızla sportif direktör ve menajeriniz çok merak ediliyor!

"En çok bu konuda iddialıyız. Kimsenin yadsıyamayacağı, çok kariyerli bir yabancı hoca ile her konuda anlaşma sağladık. Yine Güney Amerika orijinli, bonservisi elinde ama uçuk maliyetleri olmayan iki yıldız oyuncu da seçimin sonucuna göre Bursasporlu olacak. Hoca adaylarının ikisi aktif durumda takım çalıştırıyorlar. Bir diğeri de bir ülke milli takımının başında. Paul Le Guen'le kesin olarak çalışma niyetinde değiliz. Delegeler teveccüh edip, bizi seçerse Le Guen olayını kulübe zarar vermeden çözümleyebileceğimizi düşünüyorum."

Bursaspor'da kim çalışırsa çalışsın, yabancı antrenörlerin başarılı olamaması gibi bir gerçek var ama!..

"Bizim anlaştığımız antrenör, kimsenin itiraz edemeyeceği kadar kariyerli ve marka bir isim. Öğrenince sizin de hak vereceğinizi sanıyorum. Zaten göreve getirildiğimizde kurmayı planladığımız takımı da yeni hocanın sistemine göre oluşturma çabası içindeyiz."

Anladığım kadarıyla ne yabancı, ne de yerli transfer adaylarınız için sizin ağzınızdan isim alabilmek mümkün görünmüyor!'

"Açıklamam sakıncalı olur. Biraz daha sabır diyeceğim!"

Mevcut takımda bir yığın kiralık oyuncu var. Herhalde bunlarla devam edilmeyecektir. Ali Ay yönetiminin yerine seçilirseniz ve Batalla da o saate kadar anlaşmamış olursa nasıl bir politika izleyeceksiniz?

"Kiralıklarla devam etmeyeceğimiz kesin. Hiç birisinin takıma en küçük saha içi katkısı olmadı. Borcun bu kadar yüksek olması, yapılan bu yanlış transferlerin sonucu. Batalla bu kulüple özdeşleşti, önemli bir marka değeri aynı zamanda.  Seçime kadar halledemezlerse biz Batalla'yı ikna ederiz."

Sportif direktör ve takım menajeri konusunda da çalışmalarınız devam ediyor. Örneğin Önder Özen ve Ender Alkan isimleri geliyor kulağımıza?

"Sportif direktör olarak Önder Özen'e teklif götürdük. Yayıncı kuruluşta görev yaptığı için birtakım sorunlar yaşıyor. Ayrıca ailesi, daha doğrusu çocukları Bursa'ya gelme noktasında tereddütler içinde. Olmayabilir de. Başka isimlere de bakıyoruz. Eski oyuncumuz Ender Alkan'la takım menajerliği noktasında anlaştık. Zaten sık sık Bursa'ya gelerek, bilgi paylaşımında bulunuyor."

Başkan seçilirseniz; Özlüce'de çalışan üst düzey personelle ilgili değişiklik düşünülüyor mu? Zarar eden kulüp televizyonu da yönetimlerin sırtında kambur gibi. Devam edecek mi? 

"Personelle ilgili çok sayıda şikâyet alıyoruz. Kesinlikle yeni bir yapılanma gerekiyor. Birçok isimle yolları ayırıp; küçülmeye gideceğiz. Zaten bunun hazırlığını da yaptık. En çok sinirlendiğim şey de bazı kulüp personeline futbol ve basketbol şubeleri üzerinden verilen primler. Resmen ulufe dağıtılıyor! Asgari ücretli kulüp personeli maaşını alamazken, ayrıcalıklı insanların ceplerini doldurmuşlar. Basketbol, voleybol oynarsın da anlarım. Eline top değmemişe para dağıt. Yok böyle bir uygulama, bitecek! Televizyonumuz kulübün itibar kaynağı. Sponsor katkılarıyla destekleyip, yayınını sürdüreceğiz. Özellikle 'Reklam ve Pazarlama Departmanı'nda işini yapmayan gidecek. Kulüp dergisi ve medya departmanı da gözden geçirilecek. Kulüp dergisini parayla satma yerine, üyelerimize bedava dağıtma gibi bir düşüncemiz var. Çalışan personelimize de gecikmiş alacaklarıyla maaşlarını gününde ödemeye çalışacağız. Boğaz tokluğuna çalışan insanlar kesinlikle mağdur edilmemeli."

Vakıfköy ve altyapıyla ilgili çalışmalarınız oluyor mu?

"Altyapının örgütlendiği Vakıfköy, Bursaspor'un kurtuluş reçetesidir. Özel önem verirken, yeniden üretken olması noktasında çalışmalarımız devam ediyor. Son yıllarda maalesef altyapı kurumuş durumda ve sirkülasyon olmadığı için oyuncu yetişmiyor. Sıkıntının nedenlerini araştırıyoruz. Sürekli dışarıdan transfer yaparak bu işler yürümez. Mutlaka altyapıyı rantabl hale getirmek gerekiyor. Bunun için de yeni bir düzeni oturtmak şart oldu. Bu konuda altyapıda halen temaslarımızın devam ettiği, Avrupa'da marka olmuş 3-4 kulüple ilgili ortak çalışmalar yapmayı planlıyoruz. Kendi bünyemize uygun birisini rol model seçerek, yeni bir vizyon belirlemek şart. Teknik departmanla antrenör kadrolarının da revize edilmesi projelerimiz arasında."

Gelelim yanıtı en merak edilen sorulardan birisine. Amatör şubeler örneğin basketbolla, voleybol göreve gelirseniz faaliyetlerine devam edecekler mi yoksa kapatma gibi radikal önlemler almak kaçınılmaz olabilir mi?

"Basketbolu kesinlikle devam ettireceğiz. Durmazlar sponsorluğunu Süper Lig'e çıkıldığı takdirde, katkı yetersiz kalabileceği için yeniden oturup değerlendirebiliriz. Taraftarımız basketbolu sevdi ve maçlara büyük ilgi gösteriyor. Diğer taraftan şubeye de yeni yeni ek sponsorlar bulmak gerekecek. Bunun yanı sıra bayan voleybolu başta olmak üzere, bazı amatör şubelerden çekilmek, maalesef üzücü olsa da açılması gerekli bir önlem paketidir. Kulüp borç batağındayken, hiçbir geliri olmayan amatör şubelere para akıtma gibi bir lüksümüz olamaz. Örneğin bayan voleybolunun isim hakkını şehir içinden bir yere satma söz konusu olabilir. Oturup tartışacağız."

Bitirmeden önce eklemek isteğiniz bir şey var mı Sevgili Bozdemir?

"Seçimde eğer Ali Ay Başkan'la yarışıp, kaybedersem bir daha bu topa asla girmem. Tribünde sade bir taraftar olarak takımımı izlemeye devam ederim. Ondan sonra da beni kimse bir daha başkan adayı olarak kullanamaz. Hem mevcut yönetimle başkanına maçlarda ağzına geleni söyleyip, hakaret edeceksin, hem de kongre günü geldiğinde götürüp oyunu vereceksin. Buna tahammülüm yok. O zaman ben de 'hayırlı, uğurlu olsun' derim.

Müjdemi de en sonuna sakladım. Özlüce Tesisleri'nin ismini 'İbrahim Yazıcı Özlüce Tesisi' olarak değiştireceğiz. Göreve gelirsek ilk icraatımız bu olacak."

Sayın Bozdemir bu güzel söyleşi için size çok teşekkür ederken, katılacağınız kongrede de başarılar diliyorum...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.