Hava Durumu

İşte Bursa'da ilçe ilçe 5 büyüklerin taraftar oranları!

Feedback Reporting Systems Araştırma Şirketi yine çok çarpıcı bir araştırmaya imza attı.  Bursa'nın 17 ilçesinde, 5 büyüklerin taraftar sayısı incelendi. Hangi ilçe daha çok hangi takımı destekliyor?

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2018 10:29
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2018 10:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
İşte Bursa'da ilçe ilçe 5 büyüklerin taraftar oranları!

-Cemal EKENTOK-

Feedback Reporting Systems Araştırma Şirketi'nin yapmış olduğu araştırmada Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, Büyükorhan ve Harmancık'ta Bursasporlu oranı yüksek çıktı. Bugüne kadar diğer üç şampiyon olmuş takımların yoğunluklu olduğu İnegöl, Karacabey, Orhangazi ve Gemlik'te Bursasporlu oranının bir hayli düşük olduğu belirlendi. Bursa'nın en büyük yerleşim bölgelerinden Yıldırım'da Bursasporlu taraftarın oranı yüzde 42.9 olurken, Büyükorhan yüzde 41 ile ikinci sırada yer aldı.

Bursasporluluk oranının düşük olduğu ilçelerden Gemlik'te ilk sırayı yüzde 26,67 ile Fenerbahçe alırken, Beşiktaş yüzde 25,33 ile ikinci, Galatasaray ise yüzde 22,67 ile üçüncü sırada yer aldı. İnegöl'de Galatasaray yüzde 30,82 ile birinci, Beşiktaş yüzde 21,92 ile ikinci, Fenerbahçe ise yüzde 21,23 ile üçüncü olurken

Bursasporlu oranı ise yüzde 19,18 oldu. İznik'te Fenerbahçe yüzde 40 ile açık ara ilk sırayı alırken, Galatasaray yüzde 32,50 ile ikinci, Bursaspor ise yüzde 15'lik oranı aldı. Karacabey'de de tablo pek farklı değil. Fenerbahçe yüzde 35,53 ile birinci, Galatasaray yüzde 22,37 ile ikinci, Beşiktaş ise yüzde 19,74 ile üçüncü sırada. Keles'te ise yine Fenerbahçe yüzde 30 ile birinci, Bursaspor yüzde 25 ile ikinci, Galatasaray ise yüzde 22,50'ye ulaştı. Kestel'de de Fenerbahçe yüzde 24 ile ilk sırayı alırken, Bursaspor ile Galatasaray yüzde 22 ile ikinci olurken, Beşiktaş yüzde 20'yi buldu.

MUDANYA'DA G.SARAY ÖNDE

Mudanya'da Galatasaray yüzde 28 ile birinci, Bursaspor yüzde 26,67 ile ikinci, Fenerbahçe yüzde 25,33 ile üçüncü, Mustafakemalpaşa'da ise Fenerbahçe yüzde 32,35 ile birinci, Galatasaray yüzde 30,88 ile ikinci, Bursaspor ile Beşiktaş yüzde 14,71'lik yüzde ile üçüncülüğü paylaştı.

Orhangazi'de ise ilginç bir tablo ortaya çıktı. Fenerbahçe yüzde 32'lik ortalama ile birinci olurken, Galatasaray yüzde 28 ile ikinci, Trabzonspor yüzde 16 ile üçüncü, Bursaspor ile Beşiktaş ise yüzde 12 ile dördüncü sırada yer aldı.

NİLÜFER BURSASPORLU

Nilüfer'de Bursasporlu oranı yüzde 28,47 ile ilk sırayı alırken, Galatasaray yüzde 22,63 ile ikinci, Fenerbahçe ise yüzde 21,90 ile üçüncü oldu. Orhaneli'nde Galatasaray yüzde 37,50 ile birinci, Bursaspor yüzde 32,50 ile ikinci, Beşiktaş ile Fenerbahçe yüzde 15 ile üçüncü sırayı paylaştı.

Merkez İlçe Osmangazi'de ise Bursasporlu oranı yüzde 32,74 olurken, Galatasaray yüzde 28,21 ile ikinci, Fenerbahçe yüzde 23,87 ile üçüncü olurken, Beşiktaş ile Trabzonspor ise yüzde 7'lik oran tutturdu. Yenişehir'de ise Fenerbahçe yüzde 40 ile birinci, Bursaspor, Galatasaray ile Beşiktaş yüzde 17,50 ile ikinci sırayı paylaştı. Yıldırım'da ise Bursasporlu'luk oranı tavan yaptı. Yeşil beyazlı renklere gönül verenlerin oranı yüzde 42,09 olurken, Galatasaray yüzde 22,69 ile ikinci, Fenerbahçe ise yüzde 18,21 ile üçüncü oldu.

BU ORAN NASIL YÜKSELİR

Son yıllarda taraftar arasında 'yaşadığın şehrin takımını tut' kampanyasının güçlendirilmesi için, Bursaspor yönetimlerinin oluşturacağı komitelerin çok iyi çalışma yapması gerekiyor. Öncelikle

futbol ile yeni tanışan ilkokul çağındaki miniklerin gelecekte iyi birer Bursaspor taraftarı olması için onları maçlarına, daha önceki yıllarda olduğu gibi davet etmeleri gerekiyor.

ÇOCUK TRİBÜNÜ OLMALI

Daha önce yapılan bu uygulama sonrasında birçok ilk ve orta öğretim öğrencileri Bursaspor yönetiminin daha önce yapmış olduğu gibi bir 'Çocuk ve aile tribünü' oluşturarak, minikleri anne ve babalarıyla, beden eğitimi öğretmenleriyle, birlikte maç günleri davet ederek, hem Timsah Arena'yı gezdirmeli, hem de minik kalplere kulübün ilginç hediyelerini vererek, onları Bursasporlu yapmaya özen göstermeleri gerekiyor.

ÜNİVERSİTE YOLU AÇILMALI

Bursaspor yönetimleri öncelikle kendi altyapılarından gelen ve A takıma kadar yükselen sporcuların geleceğini düşünmeli. En azından, onların birer beden eğitimi öğretmeni olmaları için çalışmalar yapmalı. En azından vali, büyükşehir ve il belediye başkanlarıyla birlikte Uludağ Üniversitesi rektörü ve diğer görevlilerle temaslar kurulmalı ve Bursaspor kulübüne, milli sporcularının yanı sıra belli bir kontenjan verilmesi sağlanmalı. Bunlar yapıldığında Bursa'daki Bursasporlu öğrenci sayısı daha büyük oranlara yükselecektir.

İLÇELERE LOKAL AÇILMALI

Bursaspor'da yönetimlere düşecek bir başka görev ise Bursa'nın her ilçesinde taraftar derneği lokalleri açılması da gerekiyor. Açılacak bu lokallerde zaman zaman yeşil beyazlı futbolcular ile teknik direktörlerin gelip taraftarla birlikte olmaları Bursaspor sevgisinin daha da artmasını sağlayacaktır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.