Hava Durumu

Muş Tanıtım Platformu Bursa İl Temsilciliği kuruldu! 'Muş'a olan algı değişecek'

Muş Tanıtım Platformu Bursa İl Temsilciliği'nin tanıtım toplantısında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Fırat Aykan, "Biz şehrimizi ne kadar iyi anlatırsak, yurt genelinde Muş'a ve Muşluya gösterilen kötü algı o kadar değişecektir" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 31.10.2019 16:56
Haber Güncellenme Tarihi: 31.10.2019 16:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Muş Tanıtım Platformu Bursa İl Temsilciliği kuruldu! 'Muş'a olan algı değişecek'

Onuralp ÖZALP

Muş Tanıtım Platformu, önceki gün Bursa İl Temsiliği'ni açtı. Muş'un kültürel, sosyal ve ekonomik açıdan hak ettiği yerde bulunmadığını düşünen, bir grup gönüllülerin oluşturduğu Muş Tanıtım Platformu 81 ilde örgütlenmeye başladı. Önceki akşam Bursa'da il temsilciliği açan Muş Tanıtım Platformu'nun tanıtım toplantısı Barışmanço Kültür Merkezi, Erguvan Salon'da yapıldı. Muşlu derneklerin yönetim kurulu üyelerinin ve çok sayıda vatandaşın katıldığı toplantıya Kutlucan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Kutlucan da katılım göstererek destek verdi. Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Elmas'ın da katıldığı toplantıda Muş Tanıtım Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Fırat Aykan, bilgilendirme yaptı.

'MUŞ ALGISI DEĞİŞECEK'

Muş Tanıtım Platformu'nun tüm ülkede teşkilatlanma aşaması içerisinde olduğundan bahseden Fırat Aykan, "Şehrimizi, memleketimizi yurt genelindeki kötü algıdan çıkarmak için bu yola çıktık. Şehrimizin, doğal ve tarihi yerlerini önce sizlere tanıtmak için buradayız. Ben inanıyorum ki, bu toplantılardan sonra memleketinizin güzelliklerini Muşlu olmayan arkadaşlarınızla birlikte görmek için şehre geleceksiniz. Biz şehrimizi ne kadar iyi anlatırsak, yurt genelinde Muş'a ve Muşluya gösterilen kötü algı o kadar değişecektir" dedi.

'YANIMIZDA OLUN'

Gerçekleştirilen projelerle Muş'un potansiyelini Türkiye'ye ve gelecek nesillere anlattıklarını ifade eden Fırat Aykan, "Biz gönüllü bir sivil toplum kuruluşuyuz. Amacımız belli. Ölene kadar bu mevkide kalacak değiliz. Fakat, bu platforma bizden daha iyi hizmeti verebilecek hemşehrilerimizi yetiştirene kadar gönül rahatlığıyla görevimizi sürdüreceğiz. Sizlerden isteğimiz, bize bu yolda yardımcı olmanızdır. Muş'u hem Bursa'da hem de Türkiye'de el birliğiyle güzel bir şekilde tanıtalım" diye konuştu.

İL TEMSİLCİSİ MURAT ÇERMİ

Fırat Aykan'ın konuşmasının ardından 'Soru-Cevap' bölümüne geçildi. Muşlu hemşehri dernek üyeleri ve vatandaşlar merak ettiklerini sorarak daha katılımcı bir toplantı gerçekleşmesini sağladı. Muş Tanıtım Platformu'nun Bursa İl Temsilcisi ise Murat Çermi oldu.

Platformun Bursa temsilciğinin kurulmasıyla birlikte Bursa'da yaşayan Muşlulara da platformu anlatacaklarını söyleyen Murat Çermi, "Muş Tanıtım Platformu'nun amacı öncelikli Muşlulara ve daha sonra tüm insanlara Muş'un her yönüyle tanıtımını sağlamaktır. Muş'un dini, ekonomik, tarihi yerlerini ve şehrin bütün tanıtımını yapmaktır. Öncelikle Muşluların yoğun yaşadığı illerde temsilciliklerin kurulduğu bu platformun, Bursa'da da ilk toplantısını gerçekleştiriyoruz. Bu toplantı ile hemşehrilerimize Muş Tanıtım Platform'unu ve vizyonunu anlatacağız. Güzel etkinlikleri nasıl gerçekleştireceğimizi ve şehrimize nasıl katkıda bulunabileceğimizi konuşacağız." diye konuştu. Yönetim kurulu üyelerinin konuşmalarının ardından platformun tanıtım filmi izleniminin ardından, Muş Tanıtım Platformu vatandaşlara anlatıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.