Bursa İznik Gölü'ndeki korkutan görüntüde Cargill gerçeği!

İznik Gölü'ne ne oluyor? Dün, gölde su seviyesinin düştüğü ve kıyıdan yaklaşık 2 buçuk metre çekildiğine yönelik haberler kamuoyuna yansıdı. Konuya yönelik yaptığım görüşmelerde çarpıcı ifadeler ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.yenidonem.com.tr/

Keramet Mahallesi'nden balıkçı H.S.: "Karşı kıyıdaki Cargill çok su çekiyor.  Zeytinciler olarak biz de su çekiyoruz.  Biz de kirletiyoruz."

CHP İlçe Başkanı Asiye Çalışkan: "Düzensiz sulama, fabrikaların çektikleri sular, gölü besleyen yer altı sularındaki azalma etkili."

Doç. Dr. Ertuğrul Aksoy: "Cargill yılda 1 milyon 200 bin metreküp su çekiyor. Atık sularını Karsak deresine verdiği yönünde bir bilgi var."

Kimya Mühendisleri Odası eski Başkanı Ali Uluşahin: "Gemlik Gübre Fabrikası gölden su çekiyor. Cargill de çok büyük miktarda su çekiyor. Gölde acil su kullanımı eylem planının yapılması şart..."

DOGADER Başkanı Caner Gökbayrak: "Cargill kurulurken, günde 6 bin ton su kullanılacağı söylenmişti. O yıllarda Orhangazi'nin günlük su kullanımı o kadardı. Cargill zaman içerisinde kapasite artırımına gitti."

GÜL KOLAYLI'NIN YAZISINDA