Hava Durumu

81 ilde sahte ve kaçak alkol operasyonu: 121 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul ve Antalya merkezli olarak 81 ilde jandarma ekiplerince son iki haftada sahte ve kaçak alkol üreticilerine yönelik geniş çaplı operasyonlar düzenlendiğini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2025 10:04
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2025 10:07
Kaynak: (HABER MERKEZİ)
81 ilde sahte ve kaçak alkol operasyonu: 121 şüpheli yakalandı

Yapılan operasyonlarda: 33 bin 554 litre sahte/kaçak alkol, 29 bin 63 litre etil alkol ele geçirildi. İstihbarat destekli çalışmalarda yasa dışı alkol üretimi yapılan birçok noktaya eş zamanlı baskınlar düzenlenirken, toplamda 121 şüpheli yakalandı.

Bakan Yerlikaya, sahte alkol üretiminin sadece bir suç değil, aynı zamanda toplum sağlığını tehdit eden ölümcül bir tuzak olduğunu belirtti. Vatandaşları şüpheli durumları bildirmeye davet eden Yerlikaya, operasyonları yürüten valilikler, Cumhuriyet Başsavcılıkları, Jandarma KOM Daire Başkanlığı ve il jandarma komutanlıklarına teşekkür etti.

Kaynak: (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.