Hava Durumu

Thodex soruşturmasında yeni detaylar

Arnavutluk'ta yakalanan ve Türkiye'ye iade işlemleri başlatılan Thodex'in firari kurucusu Faruk Fatih Özer hakkında yeni bir ayrıntı ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 01.09.2022 09:56
Haber Güncellenme Tarihi: 01.09.2022 09:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Thodex soruşturmasında yeni detaylar

Thodex'in firari kurucusu Faruk Fatih Özer, Arnavutluk'ya yakalandı.

Özer'in iade süreci başlatıldı.

YENİ SORUŞTURMA

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı "bizim de zararımız var" diyen mağdurların şikayeti üzerine yeni bir Thodex soruşturması başlattı.

Onlarca mağduru bulunan dosya kapsamında mağdurların zararının tespit edilmesine yönelik işlemlerin devam ettiği öğrenildi.

Thodex soruşturmasında yeni detaylar

ÖZER'İ TÜRKİYE'DE NASIL BİR YARGI SÜRECİ BEKLİYOR?

Habere göre, hakkındaki yeni dosya nedeniyle soruşturmayı yürüten savcılığın koordineli çalıştığı İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne Özer hakkında bir gözaltı kararı vermesi ve gözaltına alınan CEO'nun emniyetteki ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevki bekleniyor.

Savcılığın tutuklanması veya serbest bırakılması ihtimalleri üzerinden bir değerlendirme yapmasının ardından Özer'in yargılandığı Thodex davasında ve "Vergi Usul Kanunu'na muhalefet" suçundan İstanbul Anadolu 17. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 3 yıla kadar hapsinin istendiği, hakkında yakalama kararı bulunan dava kapsamında da ifade işlemlerine geçilmesi öngörülüyor.

Bu iki davada da mahkemenin Özer'in tutuklanıp tutuklanmayacağı noktası karar vermesi beklenen prosedürler arasında.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.