Hava Durumu

Başkan Yeşiltaş'tan Bulgarca ve Yunanca propagandaya sert tepki

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, AK Parti Bursa İl Başkanlığına kayıtlı telefon numarasından Bulgaristan ve Yunanistan göçmeni Türk vatandaşlarına Bulgarca ve Yunanca ses kaydı ile propaganda çalışması yapılmasına tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2024 14:12
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2024 14:12
Kaynak: (BÜLTEN)
Başkan Yeşiltaş'tan Bulgarca ve Yunanca propagandaya sert tepki

AK Parti Bursa İl Başkanlığı'na kayıtlı telefon numarasından Batı Trakya Türkleri'nin aranarak mevcut Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve iktidar partisinin adayının adına Yunanca ve Bulgarca propaganda yapılması kamuoyunda büyük tepkiye yol açtı.

Ses kaydında "Sevgili hemşehrilerimiz 31 Mart günü sizleri sandığa gitmeye, sandıkları patlatmaya, gelecekte başarılı uygulamaların hayata geçirilmesi ve Bursa'nın kazanması için Alinur Aktaş'a oy vermeye davet ediyoruz" deniliyor.

Bursa’da yaşayan Türk göçmen camiasında büyük infiale yol açan propaganda hakkında çok sayıda şikayet aldıklarını vurgulayan CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, seçim çalışmalarında kamu kaynaklarını kullanmaktan çekinmeyen mevcut büyükşehir belediye başkanı ve adayının seçimi kazanmak için her yolu meşru gördüğünü söyleyerek, “Batı Trakyalı soydaşlarımıza Yunanca ve Bulgarca bir ses kaydı kendilerine dinletilerek propaganda çalışması yapılıyor. Bulgaristan’da soydaşlarımız Türkçe konuştukları için baskıya, zulme uğradılar. Batı Trakya’da dilimizi ve dinimizi yaşatmak adına büyük baskılara, şiddete maruz bırakıldılar. O gün büyük baskılar altında kendi dillerinden vazgeçmeyen vatandaşlarımıza şimdi Bulgarca ve Yunanca propaganda yapılıyor. Yerli ve milli olduklarını iddia edenlerin bu sorumsuz davranışı asla kabul edilemez. Hangi tarih bilmezin bu fikri ortaya attığını merak ediyoruz. Vatandaşlarımız da bu konuda şikayetçi. Bu durumu Bursa’yı yeniden yönetmeye talip birisinin hem de birinin anlayamaması tam bir cehalet örneği. Bu propaganda yöntemini, dillerine, kültürlerine, yaşam biçimlerine sahip çıkmak için yıllarca mücadele etmiş insanların ruhuna bir hakaret olarak görüyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanını derhal bütün soydaşlarımızdan özür dilemeye davet ediyorum” dedi.

Kaynak: (BÜLTEN)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.