Bursa Uludağ Üniversitesi Harmancık Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencileri, sektör deneyimlerini geliştirmek amacıyla MEKAŞ Yemek Sanayi firmasına teknik bir gezi gerçekleştirdi. Gezi kapsamında öğrenciler, toplu yemek üretim süreçlerini yerinde inceleyerek endüstriyel mutfak uygulamalarına ilişkin kapsamlı bilgi edinme fırsatı buldu.
Haber Giriş Tarihi: 18.12.2025 11:05
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2025 11:07
Kaynak:
(BÜLTEN)
Ziyaret süresince MEKAŞ Koordinatör Aşçıbaşı Sinan Özdemir tarafından menü planlama, malzeme kabul ve depolama, üretim akış süreçleri, gıda güvenliği ve hijyen uygulamaları, HACCP standartları, ısı kontrolü ve porsiyonlama teknikleri gibi profesyonel mutfak yönetimine yönelik konularda detaylı bilgilendirme yapıldı.
Öğrenciler ayrıca işletmede kullanılan modern mutfak ekipmanlarını yakından inceleyerek, sektörde yaygın olarak kullanılan üretim teknolojileri hakkında uygulamalı gözlem gerçekleştirdi. Teknik gezi, öğrencilerin toplu yemek üretim sektörünü yerinde tanımalarına olanak sağlayarak mesleki farkındalıklarını artırdı; teorik bilgilerini pratik uygulamalarla pekiştirmelerine katkı sundu.
Aşçılık Programı öğretim görevlileri Fatih Yıldırım ile Erdoğan Bozan, bu tür teknik gezilerin öğrencilerin mesleki yetkinliklerini geliştirmede önemli bir rol oynadığını vurgulayarak, MEKAŞ Yemek Sanayi yöneticilerine sağladıkları katkı ve misafirperverlikleri için teşekkür etti.
MEKAŞ Yemek Genel Müdür Yardımcısı Esra Kuyu Öztürk ise, sektöre nitelikli insan kaynağı kazandıran eğitim kurumlarıyla iş birliğine büyük önem verdiklerini belirterek, “Gençlerin mesleki gelişimlerine katkı sunmayı, sektöre bakış açılarını güçlendirmeyi ve onları gerçek üretim ortamlarıyla buluşturmayı kurumsal bir sorumluluk olarak görüyoruz. Üniversitelerle gerçekleştirilen bu tür iş birliklerinin artarak devam etmesini önemsiyoruz” ifadelerini kullandı.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Bursa'da geleceğin şefleri sahada yetişiyor
Bursa Uludağ Üniversitesi Harmancık Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencileri, sektör deneyimlerini geliştirmek amacıyla MEKAŞ Yemek Sanayi firmasına teknik bir gezi gerçekleştirdi. Gezi kapsamında öğrenciler, toplu yemek üretim süreçlerini yerinde inceleyerek endüstriyel mutfak uygulamalarına ilişkin kapsamlı bilgi edinme fırsatı buldu.
Ziyaret süresince MEKAŞ Koordinatör Aşçıbaşı Sinan Özdemir tarafından menü planlama, malzeme kabul ve depolama, üretim akış süreçleri, gıda güvenliği ve hijyen uygulamaları, HACCP standartları, ısı kontrolü ve porsiyonlama teknikleri gibi profesyonel mutfak yönetimine yönelik konularda detaylı bilgilendirme yapıldı.
Öğrenciler ayrıca işletmede kullanılan modern mutfak ekipmanlarını yakından inceleyerek, sektörde yaygın olarak kullanılan üretim teknolojileri hakkında uygulamalı gözlem gerçekleştirdi. Teknik gezi, öğrencilerin toplu yemek üretim sektörünü yerinde tanımalarına olanak sağlayarak mesleki farkındalıklarını artırdı; teorik bilgilerini pratik uygulamalarla pekiştirmelerine katkı sundu.
Aşçılık Programı öğretim görevlileri Fatih Yıldırım ile Erdoğan Bozan, bu tür teknik gezilerin öğrencilerin mesleki yetkinliklerini geliştirmede önemli bir rol oynadığını vurgulayarak, MEKAŞ Yemek Sanayi yöneticilerine sağladıkları katkı ve misafirperverlikleri için teşekkür etti.
MEKAŞ Yemek Genel Müdür Yardımcısı Esra Kuyu Öztürk ise, sektöre nitelikli insan kaynağı kazandıran eğitim kurumlarıyla iş birliğine büyük önem verdiklerini belirterek, “Gençlerin mesleki gelişimlerine katkı sunmayı, sektöre bakış açılarını güçlendirmeyi ve onları gerçek üretim ortamlarıyla buluşturmayı kurumsal bir sorumluluk olarak görüyoruz. Üniversitelerle gerçekleştirilen bu tür iş birliklerinin artarak devam etmesini önemsiyoruz” ifadelerini kullandı.
Kaynak: (BÜLTEN)
En Çok Okunan Haberler
YGAP’ta sanatla iyileşmeye dokunan sergi
Bursa Beşiktaş Kongre Üyeleri, Beşiktaş’ın değerleriyle buluştu
Başkan Aydın müjdeyi verdi: Arap Şükrü Sokağı yenilendi
Silahlı saldırıda 1'i futbolcu 3 kişi yaralandı
Cevdet Yılmaz: Türkiye düzen kurucu aktör konumundadır
Trump'tan ABD askerine bin 776 dolar ikramiye
Zelenski: Ukrayna müzakere heyeti yolda
Polonya doğu sınırına mayın konuşlandıracak
İletişim Başkanı Duran: Dezenformasyon hakikate karşı bir tehdittir