Hava Durumu

TUED Uludağ'dan Vali Demirtaş'a ziyaret

Türkiye Emekliler Derneği Uludağ Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri, Vali Mahmut Demirtaş’ı makamında ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2024 13:35
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2024 13:35
Kaynak: (HABER MERKEZİ)
TUED Uludağ'dan Vali Demirtaş'a ziyaret

Başkan Kenan Pars, ‘’2024 yılı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ‘Emeklilik Yılı’ ilan edilmiştir. Emekliler yılını, derneğimiz ‘Emekliler Yılı, Telafi Yılı’ olarak değerlendirmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun paydaşı ve emeklilerin hak savunucusu olan Türkiye Emekliler Derneği, emeklilik yılında düzenlenecek tüm etkinliklere destek verecek, emeklilerin sorunlarının çözümü için mücadele edecektir’’ dedi.

Pars; ‘’Gelir eşitsizliği en fazla emeklilerimizi etkilemektedir. Milli gelirden en az payı emeklilerin alması, sosyal güvenlik sistemimizin zayıflatılmasından kaynaklanmaktadır. Emeklileri yoksullaştıran politikalara son verilmelidir. Önemli bir kısmı, hanede kişi başına düşen asgari ücretin üçte birinden az gelire sahip olan emeklilerimizin sosyal yardım ve dayanışma vakıflarına başvurması emeklilerimiz için onur kırıcı bir durumdur. Emeklilik, gelecek güvencesi olarak görülmeli ve insanca yaşamaya yetecek gelir ve aylık ödenmelidir.’’

Valilikle bu yıl ortak çalışmalarda beraber iş birliği yapılması önerisinde bulunan Pars, emeklilerin çok büyük sıkıntıda olduğunu ve hayat mücadelesi verdiğini söyledi.

Vali Mahmut Demirtaş, ‘’Emeklilerimize her zaman kapımız açıktır. Ne gibi sıkıntılar çektiğini biliyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan 2024 yılını emekliler yılı ilan etti. Yapılacak olan tüm çalışmalarda emeklimizin yanında olacağız’’ diye konuştu. Demitaş, derneğin çalışmalarını yakından takip ettiğini belirterek, başarılarının daim olmasını temenni etti.

Kaynak: (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.