Hava Durumu

ABD askeri Rusya’da tutuklandı

Rusya’nın Vladivostok kentinde bulunan bir ABD askerinin hırsızlık suçlamasıyla gözaltına alındığı, çıkarıldığı mahkeme tarafından 2 Temmuz’a kadar tutuklu kalmasına karar verildiği belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2024 11:23
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2024 11:32
Kaynak: İHA
ABD askeri Rusya’da tutuklandı

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Cynthia Smith yaptığı açıklamada, bir ABD askerinin 2 Mayıs Perşembe günü Rusya’da gözaltına alındığını duyurdu. Sözcü Smith, “Rusya, Konsolosluk İlişkileri Hakkında Viyana Sözleşmesi uyarınca gözaltı işlemini ABD Dışişleri Bakanlığı'na bildirdi. Ordu, ailesini bilgilendirdi. ABD Dışişleri Bakanlığı, Rusya'daki askere uygun konsolosluk desteği sağlıyor. Bu konunun hassasiyeti nedeniyle şu anda daha fazla ayrıntı sağlayamıyoruz” ifadelerini kullandı.

2 Temmuz’a kadar tutuklu kalacak
Adı açıklanmayan 4 ABD’li ise “Gordon Black” adlı ABD askerinin Güney Kore'de görevli olduğunu, Rusya'ya resmi iş için değil, münferit olarak gittiğini belirtti. Primorskiy Bölge Mahkemesi Basın Sözcüsü Elena Oleneva Rus medyasına yaptığı açıklamada, Vladivostok'ta gözaltına alınan ABD’li asker Black'in hırsızlıkla suçlandığını, 2 ay tutuklu kalmasına karar verildiğini aktardı. Oleneva, “Vladivostok'taki Primorskiy Bölge Mahkemesi, ABD’li asker Gordon Black'in hırsızlıktan 2 Temmuz'a kadar tutuklu kalmasına hükmetti” dedi.

Asker hakkındaki iddialar
ABD merkezli haber ajansı Associated Press, 34 yaşında olduğu belirtilen ABD’li askerin Güney Kore'de görev yaptığını, memleketi Texas’taki Fort Cavazos'a dönmesi gerektiğini aktardı. NBC News ise ABD’li askerin, ilişki yaşadığı bir kadın için Rusya'ya geldiğini öne sürdü. Rus İzvestia gazetesi ise adını açıklamadığı bir kaynağa dayandırdığı haberinde ABD'li askerin Vladivostok'tan bir kadınla internette tanıştığını, ikilinin bir süre birlikte yaşadığını, ABD'li askerin kadını darp ettiğini ve 200 bin rublesini (2 bin 200 dolar) çaldığını aktardı.

ABD'den açıklama
ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Beyaz Saray'da düzenlediği günlük basın toplantısında ABD hükümetinin söz konusu davadan haberdar olduğunu ifade etti. Kirby, şu anda bu konuda bir şey söyleyemeyeceğini belirtti.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.