Hava Durumu

Trump'tan 'başkanlık seçimleri ertelensin' önerisi

Koronavirüsü ciddiye almamak ve zamanında gerekli önlemleri devreye sokmamakla eleştirilen ABD Başkanı Donald Trump, üç ay kala anketlerde geride gözüktüğü başkanlık seçimlerinin ertelenmesini önerdi.

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2020 16:13
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2020 16:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Trump'tan 'başkanlık seçimleri ertelensin' önerisi

ABD Anayayasında yer alan başkanlık seçimi tarihinin değiştirilmesini gündeme getiren Başkan Donald Trump, bir tweetle seçimin ertelenmesi önerisini ortaya attı. 

2020'nin seçim tarihinin en yanlış ve hile dolu yılı olacağını ve bunun ABD için büyük utanç oluşturacağını iddia eden Trump, insanların doğru düzgün, güvenli ve emin şekilde oy kullanabilmesine değin seçimin ertelenmesini üç soru işareti eşliğinde dile getirdi. 

Ancak seçim tarihinin değiştirilebilmesi için Kongre kararı gerekirken, muhalefetteki Demokrat Partililer hemen öneriye karşı çıktı.

Trump'ın tweeti ABD'nin Büyük Buran sonrasının en kötü ekonomik daralmayı yaşadığının rapor edilmesinin hemen ardından geldi.

Bugün ABD Ticaret Bakanlığı'nın yılın ikinci çeyreğine ilişkin yayımladığı rapora göre yüzde 32.9 oranında daralan ABD ekonomisi, nisan-temmuz çeyreğinde tarihinin en sert çeyreklik düşüşünü yaşadı. Rapor, koronavirüs pandemisinin etkisiyle ülke ekonomisinin 1930 Büyük Buhran'ından bu yana en sert daralmayı yaşadığını gösterdi. 

Trump bir süredir mektupla kullanılan oylarda yolsuzluk yapıldığını iddiasında ısrar ediyor, ancak herhangi bir kanıt göstermiyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.