İsviçre'de, Türk Mutfağı Haftası çerçevesinde yöresel lezzetlerin tanıtımı yapıldı.
Haber Giriş Tarihi: 02.06.2023 10:50
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2023 10:50
Kaynak:
AA
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde hazırlanan "Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı" kitabından yola çıkılarak ilan edilen 21-27 Mayıs Uluslararası Türk Mutfağı Haftası kapsamında Cenevre'de etkinlik düzenlendi.
Türkiye'nin Dünya Ticaret Örgütü nezdinde Türkiye Daimi Temsilciliği, BM Cenevre Ofisi Nezdinde Daimi Temsilciliği ve Cenevre Başkonsolosluğu ortaklığıyla düzenlenen etkinliğe, Türkiye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi Nezdinde Daimi Temsilcisi Büyükelçi Güven Begeç, Dünya Ticaret Örgütü nezdinde Daimi Temsilcisi Büyükelçi Alparslan Acarsoy, Cenevre Başkonsolosu İpek Zeytinoğlu Özkan, KKTC Temsilcisi Gizem Alpman Celen, Türkiye'nin kurumları ile yabancı misyonlardan temsilciler ve diğer davetliler katıldı.
Başkonsolos Özkan, etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, katılımcılara teşekkürlerini iletti.
Türk Mutfağı Haftası etkinliklerinin geçen yıl başladığını hatırlatan Özkan, Türk mutfağının zenginliğine dikkati çekti. Özkan, etkinlik kapsamında Türkiye'nin tüm bölgelerinden yemeklerin tanıtıldığını da söyledi.
Konuşmanın ardından Şef Can Kayahan'ın hazırladığı Türk mutfağının farklı lezzetleri davetlilere ikram edildi.
İsviçre'de Türk Mutfağı Haftası etkinliği Bern Büyükelçiliği ve Zürih Başkonsolosluğu tarafından da gerçekleştirilmişti.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Türk mutfağı İsviçre'de tanıtıldı
İsviçre'de, Türk Mutfağı Haftası çerçevesinde yöresel lezzetlerin tanıtımı yapıldı.
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde hazırlanan "Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı" kitabından yola çıkılarak ilan edilen 21-27 Mayıs Uluslararası Türk Mutfağı Haftası kapsamında Cenevre'de etkinlik düzenlendi.
Türkiye'nin Dünya Ticaret Örgütü nezdinde Türkiye Daimi Temsilciliği, BM Cenevre Ofisi Nezdinde Daimi Temsilciliği ve Cenevre Başkonsolosluğu ortaklığıyla düzenlenen etkinliğe, Türkiye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi Nezdinde Daimi Temsilcisi Büyükelçi Güven Begeç, Dünya Ticaret Örgütü nezdinde Daimi Temsilcisi Büyükelçi Alparslan Acarsoy, Cenevre Başkonsolosu İpek Zeytinoğlu Özkan, KKTC Temsilcisi Gizem Alpman Celen, Türkiye'nin kurumları ile yabancı misyonlardan temsilciler ve diğer davetliler katıldı.
Başkonsolos Özkan, etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, katılımcılara teşekkürlerini iletti.
Türk Mutfağı Haftası etkinliklerinin geçen yıl başladığını hatırlatan Özkan, Türk mutfağının zenginliğine dikkati çekti. Özkan, etkinlik kapsamında Türkiye'nin tüm bölgelerinden yemeklerin tanıtıldığını da söyledi.
Konuşmanın ardından Şef Can Kayahan'ın hazırladığı Türk mutfağının farklı lezzetleri davetlilere ikram edildi.
İsviçre'de Türk Mutfağı Haftası etkinliği Bern Büyükelçiliği ve Zürih Başkonsolosluğu tarafından da gerçekleştirilmişti.
Kaynak: AA
En Çok Okunan Haberler
Bursa'da şimşekler geceyi gündüze çevirdi
CHP Genel Başkanı Özel hakkında açılan soruşturma ile ilgili konuştu
Sındırgı'da deprem paniği
Feci kaza: 1 ölü, 3 yaralı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, COP30 Liderler Zirvesi’ne katılıyor
Başkan Bozbey: "Bursa modeli, Türkiye'ye örnek olacak"
Motosikletin çarptığı kadın yaralandı
ABD'nin Şam'da askeri hava üssü kuracağı iddiası
Papa 14. Leo'nun Türkiye Ziyareti programı netleşti