Hava Durumu

ESDER Bursa: “Gıda en öncelikli milli meseledir”

ESDER Bursa Başkanı İbrahim Özacar, gıda fiyatlarındaki dalgalanma ve denetim eksikliklerine dikkat çekti. Gıda Mühendisleri Odası ise katkı maddelerinin riskine vurgu yaptı. Ramazan öncesi denetimlerin artırılması çağrısında bulunuldu.

Haber Giriş Tarihi: 02.02.2026 16:57
Haber Güncellenme Tarihi: 02.02.2026 17:01
Kaynak: Burhan KAYA
ESDER Bursa: “Gıda en öncelikli milli meseledir”

Esnaf ve Sanatkârlar Derneği (ESDER) Bursa Şubesi, “1 Konu 1 Konuk” söyleşi programlarının 13’üncüsünde Gıda Mühendisleri Odası Başkanı Serkan Durmuş’u konuk etti.

Programın açılışında konuşan ESDER Bursa Şube Başkanı İbrahim Özacar, gıda sektöründe yaşanan fiyat dalgalanmalarına ve denetim eksikliklerine dikkat çekti. Ramazan dönemlerinde artan fiyat istikrarsızlığının toplumda rahatsızlık oluşturduğunu belirten Özacar, hileli gıda haberlerinin kamuoyunda güven kaybına yol açtığını ifade etti.

Tarım politikalarının güçlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Özacar, Bursa’nın verimli topraklarına rağmen üretimde yaşanan gerilemeye dikkat çekerek, gıdanın stratejik bir alan olduğunu ve milli güvenlik boyutuyla ele alınması gerektiğini söyledi.

“DENETİMSİZ SATIŞLAR RİSK OLUŞTURUYOR”

Toplantıda söz alan Gıda Mühendisleri Odası Başkanı Serkan Durmuş ise sektörün teknik ve yapısal sorunlarına değindi. Uzun raf ömrü sağlamak amacıyla kullanılan bazı katkı maddelerinin hem fiyat dengesini etkilediğini hem de halk sağlığı açısından risk oluşturduğunu belirtti.

Durmuş, kent genelinde açılan ve yeterli denetimden geçmeyen “yöresel ürün çadırlarının” hem tüketici sağlığını tehdit ettiğini hem de yerleşik esnaf açısından haksız rekabete neden olduğunu ifade etti. Bu konuda yerel yönetimlerle temas halinde olduklarını ve çözüm önerilerini ilettiklerini kaydetti.

Türkiye’nin tarımda kendi kendine yeten bir ülke konumundan uzaklaştığını dile getiren Durmuş, artan girdi maliyetlerinin üreticiyi zorladığını söyledi. Bursa’nın geçmişte birçok meyve ve sebzenin üretim merkezi olduğunu hatırlatan Durmuş, hızlı nüfus artışı ve sanayileşmenin tarımsal üretimi olumsuz etkilediğini belirtti.

RAMAZAN ÖNCESİ ORTAK ÇAĞRI

Toplantının sonunda ESDER Bursa Şubesi ve Gıda Mühendisleri Odası, yaklaşan Ramazan ayı öncesinde denetimlerin artırılması konusunda iş birliği mesajı verdi. Üretici, dağıtıcı ve perakendecilere; fiyat artışlarında spekülasyondan kaçınmaları ve haksız kazanca yönelmemeleri çağrısında bulunuldu.

ESDER Bursa Şube Başkanı İbrahim Özacar, esnafın toplum için güven unsuru olduğunu vurgulayarak, haksız rekabete karşı mücadeleyi sürdüreceklerini ve vatandaşın sofrasındaki ekmeğin hakkını savunmaya devam edeceklerini belirtti.

Kaynak: Burhan KAYA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.