Son yıllarda Avrupa ve dünya ülkelerinden sonra Türkiye’de üreticiler sera tarımcılığına yöneliyor. Bu sayede üründe kalite ve tonaj artıyor.
Haber Giriş Tarihi: 31.08.2023 13:58
Haber Güncellenme Tarihi: 31.08.2023 15:38
Kaynak:
İHA
Bursa’nın Yenişehir ilçesinde sera tarımcılığı her geçen gün artarken üreticiler bu sayede az alandan çok para kazanıyor. Sera Üreticisi Mehmet İleri, “Tarım geleceğin sektörü ve tarıma bağlı üretimde ekonominin en büyük saç ayaklarından biri olarak görüyorum. Seradan 1 dönüm üzerinde alınan ürün açık arazide ortalama 5-6 dönümlük bir alana tekabül ediyor. Bin metrekarelik serada ortalama 25 tona yakın domates hasadı yapıyoruz. Nisan ayının başlarında dikim yapıp 70 gün içinde ürün topluyoruz. Bu toplama Ekim ayının ilk haftasına kadar devam ederken her gün ürün alıyoruz. Serada bir domates bir marul hasadı yaparken, salatalıkta iki ürün bir marul olmak üzere üç ürün hasadı yapılıyor” diye konuştu.
Seralarda dışarıda yapılan tarımın aksine kalite ve tonaj artığını belirten İleri, “Bu sayede üretici daha fazla kazanıyor. Masraf, işçilik az üretim çok olunca yüzler gülüyor. Seralarda az ilaç olduğunda buralarda yetişen ürünler daha organik ve doğal oluyor” ifadelerini kullandı.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Seracılık üreticinin yüzünü güldürüyor
Son yıllarda Avrupa ve dünya ülkelerinden sonra Türkiye’de üreticiler sera tarımcılığına yöneliyor. Bu sayede üründe kalite ve tonaj artıyor.
Bursa’nın Yenişehir ilçesinde sera tarımcılığı her geçen gün artarken üreticiler bu sayede az alandan çok para kazanıyor. Sera Üreticisi Mehmet İleri, “Tarım geleceğin sektörü ve tarıma bağlı üretimde ekonominin en büyük saç ayaklarından biri olarak görüyorum. Seradan 1 dönüm üzerinde alınan ürün açık arazide ortalama 5-6 dönümlük bir alana tekabül ediyor. Bin metrekarelik serada ortalama 25 tona yakın domates hasadı yapıyoruz. Nisan ayının başlarında dikim yapıp 70 gün içinde ürün topluyoruz. Bu toplama Ekim ayının ilk haftasına kadar devam ederken her gün ürün alıyoruz. Serada bir domates bir marul hasadı yaparken, salatalıkta iki ürün bir marul olmak üzere üç ürün hasadı yapılıyor” diye konuştu.
Seralarda dışarıda yapılan tarımın aksine kalite ve tonaj artığını belirten İleri, “Bu sayede üretici daha fazla kazanıyor. Masraf, işçilik az üretim çok olunca yüzler gülüyor. Seralarda az ilaç olduğunda buralarda yetişen ürünler daha organik ve doğal oluyor” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA
En Çok Okunan Haberler
Bursa'da vinçli kamyon alev alev yandı
Bursa'da feci kaza: Scooter sürücüsü hayatını kaybetti
CHP Balat Mahallesi Temsilciliğine Orhan Durmaz Aday Oldu
Uzmanından endişelendiren açıklama; Bursa ve Konya Ovaları çöküyor
Bakan Kurum'dan deprem bölgesinde ‘Yerinde dönüşüm' paylaşımı
Bakan Hakan Fidan: "Filistin, bizim için bir pusuladır"
Gazze'de ateşkesten bu yana can kaybı 386'ya yükseldi
Güllü'nün kızı Tuğyan Ülkem Gülter'in ifadesi ortaya çıktı
Zehir tacirlerine operasyon: 894 hap ele geçirildi