Hava Durumu

Bakan Akar'dan 4 askerin şehit düştüğü otobüs faciasıyla ilgili ilk açıklama!

Mersin Mut'ta askerleri taşıyan otobüsün şarampole devrilmesi sonucu 4 asker şehit oldu, 2 şoför hayatını kaybetti, 27 kişi de yaralandı. Kaza sonrası Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ile birlikte bölgeye giderek incelemelerde bulunan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ilk bilgilere göre araçta teknik arıza olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 27.07.2020 14:18
Haber Güncellenme Tarihi: 27.07.2020 14:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bakan Akar'dan 4 askerin şehit düştüğü otobüs faciasıyla ilgili ilk açıklama!

Mersin'in Mut ilçesinde, Mut-Karaman yolu Sertavul mevkisinde askerlerin bulunduğu otobüs saat 07.20 sularında devrildi.

Bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi.

4 ŞEHİT, 27 YARALI

Kazada 2 sürücü hayatını kaybetti, 4 asker şehit oldu, 27 kişi de yaralandı.

Askerlerin, Manisa'dan Mersin'in Silifke ilçesindeki Taşucu Limanı'na gönderildikleri ve KKTC'ye intikal edecekleri öğrenildi.

BAKAN AKAR'DAN KAZA BÖLGESİNDE İNCELEME

Öte yandan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, kaza sonrası beraberinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ile Mersin'e gitti.

Mut ilçesinde Mersin Valisi Ali İhsan Su ve diğer yetkililer tarafından karşılanan Akar, kaza yerine geçti.

Akar olay yerinde incelemelerde bulundu, Vali Su ve diğer yetkililerden bilgi aldı.

Hulusi Akar, beraberinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Dündar ile Mut Devlet Hastanesi'nde tedaviye alınan askerleri de ziyaret etti.

''İLK BİLGİLERE GÖRE ARAÇTA TEKNİK ARIZA OLDU''

Ziyaret sonrası açıklama yapan Bakan Akar, ''İlk alınan bilgilere göre araçta teknik arıza meydana geldiği frende boşalma söz konusu olduğuna dair görgü tanıklarından gerekli bilgileri aldık. İdari adli anlamda gerekli çalışmalar sürüdürülmekte. Kazaya karışan otobüsün şoförünün elinden gelen her türlü gayreti gösterdiğine dair bilgiler var. Şoför frende problem olduğu konusunda herkesi uyarmış. Bunların tekrar etmemesi için elimizden gelen her türlü tedbiri aldık, almaya devam edeceğiz'' dedi.

KKTC'DEN ŞEHİTLER İÇİN BAŞSAĞLIĞI MESAJLARI

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Başbakan Ersin Tatar,  Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay ve Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başbakanı Tufan Erhürman, Mersin'in Mut ilçesinde otobüsün devrilmesi sonucu şehit olan askerler için başsağlığı mesajları yayımladı.

Cumhurbaşkanı Akıncı, mesajında, "Görev ifa etmek üzere Kıbrıs'a gelmekte olan askerleri taşıyan otobüsün Mersin'de kaza yapması sonucunda 5 askerin şehit olduğunu, 10 askerin de yaralandığını büyük üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum" ifadelerini kullandı.

Şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine ve Türk Silahlı Kuvvetlerine başsağlığı dileyen Akıncı, yaralı askerler için acil şifa temennisinde bulundu.

KKTC Başbakanı Tatar, Twitter'dan yaptığı açıklamasında, "Kaza sonucu, KKTC'ye gelecek olan 5 Mehmetçiğimizin şehit olmasını, 10 Mehmetçiğimizin de yaralanmasını büyük bir üzüntü ile öğrendik. Yaralılarımıza acil şifalar, şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaslı aileleri ile milletimize başsağlığı diliyorum. Mekanları cennet olsun" ifadelerine yer verdi.

CTP Genel Başkanı Erhürman da "Türkiye'den ülkemize gelmek için yola çıkan askerleri taşıyan otobüsün yaptığı kaza sonucunda beş askerin şehit olduğunu ve on askerin yaralandığını üzüntüyle öğrendim. Şehitlere rahmet, yaralılara acil şifalar dilerim" ifadelerini kullandı.

KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay da "Ülkemize gelerek vatani görevini yapacak olan Türk gençlerinin Mersin'de bir kazada şehit olması hepimizi derinden üzmüştür. Allah rahmet eylesin, ailelerine Türk Silahlı Kuvvetlerine ve Türk halkına başsağlığı ve sabır diliyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.