Sivas'ta bir fırıncı 3 metre 80 santim uzunluğunda, boyundan uzun somun ekmeği üretti.
Haber Giriş Tarihi: 06.05.2024 14:09
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2024 14:11
Kaynak:
İHA
Sivas’ın Zara ilçesinde fırın işletmeciliği yapan 50 yaşındaki Erdoğan Çiçek, şaşırtıcı bir başarıya imza attı. Çiçek, ustalıkla hazırladığı devasa boyuttaki ekmek ile dikkatleri üzerine çekti. Sıradanın çok ötesinde bir boyuta sahip 3 metre 80 santimetre uzunluğundaki bu ekmeği tek başına 7 saatte pişirdi. Yapmış olduğu bu ekmek Erdoğan Çiçek'in kendi boyunu aştı. Çiçek, 3 metre 80 santimetre uzunluğundaki bu dev ekmeği pişirirken büyük bir ustalık sergiledi ve Zara'nın gastronomik sınırlarını zorladı.
“10 gün taze kalır”
Daha öncede böyle bir ekmek yaptığını belirten fırıncı Erdoğan Çiçek; “1 metre 90 santim uzunluğunda bir ekmek yapmıştım. Daha büyüğünü yapmak istedim. Bugün de 3 metre 80 santim uzunluğunda ekmek yaptım. Bu ekmeği yapmam uzun sürdü. Hamurun kabarması, fırına girmesi 7 saat sürdü. 7 saat sonrasında bu ekmeği meydana getirdik. 30 kilo un ile bu ekmeği tek başıma yaptım. Bu ekmekte en az 130 tekli ekmek var burada. Ekşi mayalı olduğu en az 10 gün taze kalır, bayatlamaz bu ekmek” dedi.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Boyundan büyük somun ekmeği üretti
Sivas'ta bir fırıncı 3 metre 80 santim uzunluğunda, boyundan uzun somun ekmeği üretti.
Sivas’ın Zara ilçesinde fırın işletmeciliği yapan 50 yaşındaki Erdoğan Çiçek, şaşırtıcı bir başarıya imza attı. Çiçek, ustalıkla hazırladığı devasa boyuttaki ekmek ile dikkatleri üzerine çekti. Sıradanın çok ötesinde bir boyuta sahip 3 metre 80 santimetre uzunluğundaki bu ekmeği tek başına 7 saatte pişirdi. Yapmış olduğu bu ekmek Erdoğan Çiçek'in kendi boyunu aştı. Çiçek, 3 metre 80 santimetre uzunluğundaki bu dev ekmeği pişirirken büyük bir ustalık sergiledi ve Zara'nın gastronomik sınırlarını zorladı.
“10 gün taze kalır”
Daha öncede böyle bir ekmek yaptığını belirten fırıncı Erdoğan Çiçek; “1 metre 90 santim uzunluğunda bir ekmek yapmıştım. Daha büyüğünü yapmak istedim. Bugün de 3 metre 80 santim uzunluğunda ekmek yaptım. Bu ekmeği yapmam uzun sürdü. Hamurun kabarması, fırına girmesi 7 saat sürdü. 7 saat sonrasında bu ekmeği meydana getirdik. 30 kilo un ile bu ekmeği tek başıma yaptım. Bu ekmekte en az 130 tekli ekmek var burada. Ekşi mayalı olduğu en az 10 gün taze kalır, bayatlamaz bu ekmek” dedi.
Kaynak: İHA
En Çok Okunan Haberler
Dur ihtarına uymayarak polisi şehit eden sürücüye müebbet
Suat Hekimoğlu: IBA istediğine madalya veriyor
Tutumlu çocuktan, tüketen çocuğa
Emekliye bayram ikramiyesinde tarih belli oldu
Bursa'da hem kavga ettiler hem hırsızlık yaptılar
Pakistan’da silahlı saldırı: 8 ölü
Orman yangınlarında ölü sayısı 4’e yükseldi
Bakan Göktaş: Yaşlanan bir nüfusa sahibiz
Bursa'da fiyatı pahalı buldu, fırıncılarla kavgaya tutuştu