Hava Durumu

"Ekmek aptal toplumların gıda maddesidir" demişti! Gözaltına alındı

Katıldığı canlı yayın programında Türk milletini alenen aşağılayan Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar gözaltına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2022 17:27
Haber Güncellenme Tarihi: 08.11.2022 17:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
"Ekmek aptal toplumların gıda maddesidir" demişti! Gözaltına alındı

Canlı yayın programında ekmeğe zam gelmesi gerektiğini anlatan Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, konunun dışına çıkarak Türk toplumunu aşağılayıcı ifadeler kullanmıştı.

"Ekmek aptal toplumların gıda maddesidir"

Ekmek tüketen toplumlar hakkında konuşan Kolivar, "Ben ekmeği temel gıda maddesi saymıyorum. Ekmek aptal toplumların gıda maddesidir" ifadelerini kullanmıştı.

"Bizim toplum ekmek ile doyduğu için böyle 20 senedir başında yöneticiler duruyor"

Türk toplumu ekmek tükettiği için AK Parti'nin uzun süredir hükümette olduğunu belirten Kolivar, "Bilimsel bir şey konuşuyorum, ezber konuşmuyorum. Türkiye'de kişi başı ekmek tüketimi 210 kg, İsveç, Norveç Danimarka, Japonya, İngiltere'de de 45-50 kg. Bizim toplum ekmek ile doyduğu için böyle 20 senedir başında yöneticiler duruyor" demişti.

Gözaltına alındı

Tüm kesimlerin tepki gösterdiği Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, savcılıkta ifadesi alınmak üzere gözaltına alındı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.