İskender Kebabı hangi şehre ait? İşte İskender Kebabının Anavatanı!
İskender Kebabı hangi şehre ait? İşte İskender Kebabının Anavatanı!
Türkiye’nin lezzet hazinelerinden biri olan İskender Kebabı, asırlık bir geleneği temsil ediyor ve kökeni Bursa’ya dayanıyor.
Haber Giriş Tarihi: 02.11.2024 14:51
Haber Güncellenme Tarihi: 02.11.2024 14:54
Muhabir:
(Serap Genç)
https://www.yenidonem.com.tr/
Osmanlı dönemine uzanan bu eşsiz lezzet, 19. yüzyılın sonlarında Bursa’da yaşayan İskender Efendi tarafından icat edilmiştir. Kısa sürede ünlenen İskender Kebabı, bugün yalnızca Bursa ile değil, Türkiye’nin dört bir yanında büyük bir hayran kitlesi ile özdeşleşmiş durumda.
İskender Kebabı, özenle seçilen kuzu etlerinin dikey bir şişte pişirilip ince ince kesilmesiyle hazırlanıyor. Üzerine dökülen tereyağı ve domates sosu, kebaba özgü lezzeti tamamlıyor. Yanında sunulan yoğurt ve pide parçaları ise yemeği tam bir ziyafete dönüştürüyor.
Bursa'nın Gururu
Bursa, İskender Kebabı ile anılmanın haklı gururunu yaşarken, her yıl binlerce yerli ve yabancı turist bu lezzeti tatmak için şehri ziyaret ediyor. Türkiye’nin dört bir yanında birçok farklı İskender Kebabı sunulsa da, Bursa’da yapılan İskender Kebabı'nın "orijinal" kabul edilmesi ve lezzetinin çok özel olduğu vurgulanıyor.
Bursa Büyükşehir Belediyesi de İskender Kebabı’nın coğrafi işaretle tescillenmesi için çalışmalar yürütüyor ve bu lezzetin Bursalılara has bir değer olarak korunmasını hedefliyor.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
İskender Kebabı hangi şehre ait? İşte İskender Kebabının Anavatanı!
Türkiye’nin lezzet hazinelerinden biri olan İskender Kebabı, asırlık bir geleneği temsil ediyor ve kökeni Bursa’ya dayanıyor.
Osmanlı dönemine uzanan bu eşsiz lezzet, 19. yüzyılın sonlarında Bursa’da yaşayan İskender Efendi tarafından icat edilmiştir. Kısa sürede ünlenen İskender Kebabı, bugün yalnızca Bursa ile değil, Türkiye’nin dört bir yanında büyük bir hayran kitlesi ile özdeşleşmiş durumda.
İskender Kebabı, özenle seçilen kuzu etlerinin dikey bir şişte pişirilip ince ince kesilmesiyle hazırlanıyor. Üzerine dökülen tereyağı ve domates sosu, kebaba özgü lezzeti tamamlıyor. Yanında sunulan yoğurt ve pide parçaları ise yemeği tam bir ziyafete dönüştürüyor.
Bursa'nın Gururu
Bursa, İskender Kebabı ile anılmanın haklı gururunu yaşarken, her yıl binlerce yerli ve yabancı turist bu lezzeti tatmak için şehri ziyaret ediyor. Türkiye’nin dört bir yanında birçok farklı İskender Kebabı sunulsa da, Bursa’da yapılan İskender Kebabı'nın "orijinal" kabul edilmesi ve lezzetinin çok özel olduğu vurgulanıyor.
Bursa Büyükşehir Belediyesi de İskender Kebabı’nın coğrafi işaretle tescillenmesi için çalışmalar yürütüyor ve bu lezzetin Bursalılara has bir değer olarak korunmasını hedefliyor.
En Çok Okunan Haberler
Atılay Canel: Teknik ekip olarak görevi bıraktık
600 kilometre yol gidip takımını tek başına destekledi
Eczacıbaşı Dynavit, deplasmanda set vermedi
TOFAŞ Yıldız B Takımı turnuva ikincisi
Karadeniz semalarında Türk Hava Kuvvetleri'nden eğitim uçuşu
Semih Kılıçsoy, Serie A'da ilk golünü attı
Bursa'da kontrolden çıkan otomobil tarlaya uçtu: 2 yaralı
İran'dan ABD'nin Venezuela politikasına sert eleştiri
Trabzonspor, Gençlerbirliği maçı hazırlıklarını tamamladı