Hava Durumu

Karayollarında son durum ne?

Yetkililer; karayollarının yapım, bakım ve onarım çalışmaları sürdürülen kesimlerinde yavaş gidilmesi, trafik işaret ve işaretçilerine uyulması gerektiği konusunda, vatandaşları uyardı.

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2024 09:30
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2024 09:30
Kaynak: (Fatma Aslan Kundakçı)
Karayollarında son durum ne?

Karayolları Genel Müdürlüğünden edinilen bilgilere göre, İzmir-Çeşme Otoyolunun 5-7.kilometreleri arasında ( Alaçatı-Ocacık kavşağı) bakım onarım çalışmaları nedeniyle İzmir-Çeşme istikameti sol şerit kapatılacağından, ulaşım orta ve sağ şeritlerden sağlanıyor. Sürücülerin Trafik İşaret ve İşaretçilerine dikkat etmeleri gerekiyor.

Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Otoyolu Projesi Malkara-Çanakkale (1915 Çanakkale Köprüsü dahil) Kesimi Otoyolunun Gelibolu Güney Kavşağı-Lapseki Kavşağı Kesimi 1-3.kilometreleri arasında 1915 Çanakkale Köprüsü ve yaklaşım viyadükleri üzerinde bakım-onarım çalışması nedeniyle Lapseki istikametinde çalışma programına göre sağ veya sol şerit trafiğe kapatılarak ulaşım diğer şeritlerden sağlanıyor.

Aydın-Çeşme-Çanakkale-Karşıyaka bağlantı kollarının Aydınlatma direklerinin Demontaj montaj çalışmaları nedeniyle 29.04.2024 -09.05.2024 tarihlerinde 23:00-05:00 saatleri arasında yol trafiğine kapatılarak ulaşım otogar istikametinden devam ederek otogar gişeleri önünde U dönüşü yapılarak Aydın-Çeşme ayr.-Çanakkale-Karşıyaka istikametinden sağlanacak.

İstanbul-Ankara yolunun Bolu dağı geçişi 43-45.kilometreleri arasındaki heyelan ıslah çalışmaları nedeniyle Ankara-İstanbul istikameti trafiğe kapatılarak, ulaşım İstanbul-Ankara istikametinden iki yönlü (Gidiş-Geliş) olarak sağlanıyor. Özel yük taşıyan geniş araçların bu güzergahı kullanmamaları gerekiyor.

Eceabat-Gelibolu-Keşan yolunun 62-65.kilometreleri arasında yol yapım çalışmaları nedeniyle ulaşım bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü olarak sağlanıyor.

Isparta-Eğirdir yolunun 14.kilometresinde hidrolik sanat yapısı yapım çalışmaları nedeniyle Isparta-Eğirdir gidiş istikameti trafiğe kapatılarak ulaşım diğer istikamet den iki yönlü ve kontrollü olarak sağlanıyor. Sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine dikkat etmeleri gerekiyor.

Nevşehir-Aksaray yolunun 30-36.kilometreleri arasında yol yapım çalışması nedeniyle ulaşım bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü olarak sağlanıyor.

Kütahya-Eskişehir yolunun (Kütahya Porselen A.Ş. fabrikası mevkii) 31.kilometresinde yapılacak olan menfez yapım çalışmaları nedeniyle ulaşım bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü olarak sağlanıyor.

Manisa-Turgutlu yolunun 8-15.kilometreleri arasında yol yapım çalışmaları nedeniyle ulaşım bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü olarak sağlanıyor.

Trabzon-Gümüşhane İl Sınırı-Torul-Gümüşhane yolunun 42-54.kilometreleri arasında (Gümüşhane Çevre yolu) bulunan 10 adet tünelde yapılacak olan elektrik, elektronik sistemleri bakım onarım çalışması nedeniyle 08.05.2024-10.05.2024 tarihlerinde 08:00-17:00 saatleri arasında ulaşım tek şeritten kontrollü olarak sağlanıyor.

Kaynak: (Fatma Aslan Kundakçı)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.