Hava Durumu

ÇEKSANAT organizasyonları Bursa’da başlıyor!

ÇEKSANAT, Mayıs’ta gerçekleşecek Fide Köksal konseri, ‘’Salıncakta İki Kişi’’ ve ‘’Çiftler Çiftler’’ oyunlarını Bursalı sanat severler ile buluşturmak için hazırlanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2024 13:00
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2024 13:00
Kaynak: (BÜLTEN)
ÇEKSANAT organizasyonları Bursa’da başlıyor!

Mayıs ayı itibariyle pek çok organizasyona ev sahipliği yapacak olan ÇEKSANAT, startı 4 Mayıs’ta Fide Köksal konseri ile verecek. 10 Mayıs’ta ‘’Salıncakta İki Kişi’’ oyunu, 24 Mayıs’ta ‘’Çiftler Çiftler’’ oyunu Görükle Kültür Merkezi’nde Bursalılar için sahnelenecek.

 

Fide Köksal, Bursalılarla ilk kez ÇEKSANAT’ta buluşacak

ÇEKSANAT, konser serisine FİDE KÖKSAL ile başlayacak. 4 Mayıs Cumartesi günü saat 20.30’da Görükle Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek konserde sanatçıya piyanoda usta sanatçı Metin Kiper eşlik edecek. Türk-Yunan şarkılarından oluşan bir repertuvarla Bursalıların karşısına ilk kez çıkacak sanatçının konserinden elde edilecek gelir Çağdaş Eğitim Kooperatifi’nin “Kır Çiçekleri Okusun Diye” projesine aktarılacak. Alınacak her biletle ailelerinden uzakta okuyan kız çocuklarımızın barınma, yemek, okul ihtiyaçları vb gereksinimlerini karşılamalarına destek olunacak.

 

ÇEKSANAT ORGANİZASYONLARI HIZLA DEVAM EDECEK

ÇEKSANAT organizasyonlarının ilki “Salıncakta İki Kişi” oyunu ile başlayacak.

13 yaş ve üzeri için hazırlanan ve Tek Perde / 75 dakika süren oyun 10 Mayıs Cuma akşamı GKM’de seyirci ile buluşacak.

‘’Salıncakta İki Kişi, Batı Performans Sanatları’nın yeni oyunu, Amerikalı oyun ve senaryo yazarı William Gibson'ın 1958 yılında yazdığı, 1959'da Amerika'da "yılın en iyi oyunu" ödülünü alan, iki kez sinemaya uyarlanan, dünyada en çok sahnelenen tiyatro oyunlarından biridir.

Jerry Ryan, eşinden yeni ayrılmış Nebraskalı bir avukattır. Her şeyden uzaklaşmak için New York'ta eski püskü bir apartman dairesine taşınmıştır. Bir arkadaşın evinde, mücadeleci ruha sahip olan bir dansçı kadın (Gitta Mosca) ile tanışır. İkisinin arasında ilişki, Jerry’nin Gitta’yı telefonla aramasıyla başlar.

Bir ilişkinin başlangıcına ve sonuna şahit olacağımız bu oyunda, Jerry ve Gitta’yı bir araya getiren yalnızlıkları mı yoksa eksiklikleri midir?

Bir ilişkiye ait birçok sorunun cevabını bulabileceğiniz bir oyun Salıncakta İki Kişi.’’

ÇEKSANAT organizasyonları, “Çiftler Çifler” Oyunu ile devam ediyor

 Altı Üstü Kabare’den “Çiftler Çiftler" Oyunu ÇEKSANAT organizasyonu ile 24 Mayıs Cuma akşamı GKM’de sahne alacak.

'2023 yeni tiyatro dergisi emek ve başarı ödülleri en iyi müzikal performans kadın ve en iyi müzikal performans erkek ödülü' alan oyun, 16 yaş ve üzeri seyirci için 1 saat 50 dk. ve 2 perde.

Konut kredisiyle aldıkları evin taksitlerini ödeyebilmek için gece gündüz çalışmaktan görüşemeyen taze çift Tanju ve Hülya’dan…Kız isteme törenine sarhoş gelme gafletinde bulunduğu için kavuşamayıp, İstanbul’a kaçmak zorunda kalan Mehmet ile Zeynep’e…

Yanlış bir telefon görüşmesi sonucu sanal aşk yaşamaya başlayan, işsiz ama güçlü aşıklar Cemil ve Vesile’den…Çocukluk aşkı için futbol kursunu bırakıp baleye yazılan platonik Bülent ile biricik aşkı Sude’ye…Dört farklı dünya, dört ayrı çift, dört benzemez hikâye. Hepsi, bu müzikli kabarede.

Çiftler! Hayata tek başlayıp çift devam edenler. Altı Üstü Kabare iftiharla sunar…  

 

Etkinliklerin biletleri GKM Gişesi ve biletinial.com’da satışta. ÇEKSANAT Mayıs ayı etkinlikleri hakkında bilgi almak için 0530 667 24 12 telefonu arayabilir, www.ceksanat.com ve sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz.

Kaynak: (BÜLTEN)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.