Doğal antibiyotik olarak bilinen sarımsak geçmiş çağlardan bu yana sağlığa olan faydalarıyla bilinen ve sık kullanılan bitkilerin başında gelir. Okuyunca çok şaşıracağınız buzdolabına girince hastalıklara neden olan besinler…
Haber Giriş Tarihi: 23.03.2022 11:45
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2022 11:45
Kaynak:
Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Sarımsak,domates, patates, kahve ve bal gibi hayatımızın tam içinde olan ve sıklıkla tükettiğimiz besinlerle ilgili fark etmeden büyük yanlışlar yapıyoruz.
Yanlış şekilde muhafaza ettiğimiz vitamin ve mineral dolu besinler tüm faydasını kaybederek sağlıksız hatta hastalıklara davetiye çıkaran yiyeceklere dönüşüyor. İşte asla buzdolabında saklamamanız gereken besinler...
TATLILAR
Bal, reçel ve çikolata gibi tatlı besinler buzdolabında organik özelliklerini yitirerek tatlarının yanı sıra reçel ve balın akışkanlığı da bozulur.
SARIMSAK
Antibakteriyel etkiye sahip sarımsak sadece 2 gün boyunca buzdolabında kaldığında bakteri üretir.
PATATES
Emilimi yüksek bir besin olan patetes durduğu ortamın kokusu ile tadı değişir. Buzdolabında bir günde fazla kalan patates bozulur fakat görüntüsü aynı kaldığındna fark edemeyiz. Ancak pişirilen patates bağırsak hastalıklarının yaşanmasına sebebiyet verebilir.
KAHVE
Buzdolabının soğuk ve nemi kahvenin hem lezzetini hem de görüntüsünü bozar.
DOMATES
Yıllardır herkesin yanlış bildiği bilgilerden biri domatesin bozulmaması için buzdolabıya konulması gerektiğidir. Aslında domates buzdolabıya konulunca organik yapısı soğuk havadan dolayı bozulur. Kabukları kırışan domates bakteri oluşturmaya başlar ve tüketilen bu domatesler sindirim hastalıklarına neden olur.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Buzdolabında saklamamanız gereken besinler!
Doğal antibiyotik olarak bilinen sarımsak geçmiş çağlardan bu yana sağlığa olan faydalarıyla bilinen ve sık kullanılan bitkilerin başında gelir. Okuyunca çok şaşıracağınız buzdolabına girince hastalıklara neden olan besinler…
Sarımsak, domates, patates, kahve ve bal gibi hayatımızın tam içinde olan ve sıklıkla tükettiğimiz besinlerle ilgili fark etmeden büyük yanlışlar yapıyoruz.
Yanlış şekilde muhafaza ettiğimiz vitamin ve mineral dolu besinler tüm faydasını kaybederek sağlıksız hatta hastalıklara davetiye çıkaran yiyeceklere dönüşüyor. İşte asla buzdolabında saklamamanız gereken besinler...
TATLILAR
Bal, reçel ve çikolata gibi tatlı besinler buzdolabında organik özelliklerini yitirerek tatlarının yanı sıra reçel ve balın akışkanlığı da bozulur.
SARIMSAK
Antibakteriyel etkiye sahip sarımsak sadece 2 gün boyunca buzdolabında kaldığında bakteri üretir.
PATATES
Emilimi yüksek bir besin olan patetes durduğu ortamın kokusu ile tadı değişir. Buzdolabında bir günde fazla kalan patates bozulur fakat görüntüsü aynı kaldığındna fark edemeyiz. Ancak pişirilen patates bağırsak hastalıklarının yaşanmasına sebebiyet verebilir.
KAHVE
Buzdolabının soğuk ve nemi kahvenin hem lezzetini hem de görüntüsünü bozar.
DOMATES
Yıllardır herkesin yanlış bildiği bilgilerden biri domatesin bozulmaması için buzdolabıya konulması gerektiğidir. Aslında domates buzdolabıya konulunca organik yapısı soğuk havadan dolayı bozulur. Kabukları kırışan domates bakteri oluşturmaya başlar ve tüketilen bu domatesler sindirim hastalıklarına neden olur.
En Çok Okunan Haberler
Çocukların motosiklet yolculuğu kötü bitti: 1 ölü, 1 yaralı
Uludağ'da yoğun kar sevinci
Galatasaray'dan erkek basketbol takımıyla ilgili açıklama
Araç ve motosiklet buluşmalarına ceza yağdı
Selçuk İnan: "Pozisyonları neticelendiremedik"
Uğur Böcekleri Kreşi’nde aralık ayı etkinlikleri sürüyor
Formula 1'de şampiyon Lando Norris
Ekrem İmamoğlu yeniden hakim karşısına çıkacak
Rusya, Ukrayna’da 2 köyü ele geçirdi