Evinize sütleri dışarıdan hazır almak yerine evinizde rahatlıkla kendiniz de yapabilirsiniz. Hem daha hesaplı hem de daha lezzetli olan sütleri istediğiniz malzemelerle hazırlayabilirsiniz. Peki, Ceviz sütü nasıl yapılır? Ceviz sütü tarifi için gerekli malzemeler nelerdir?
Haber Giriş Tarihi: 12.01.2021 19:57
Haber Güncellenme Tarihi: 12.01.2021 19:57
Kaynak:
Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Ceviz sütü tarifi için gerekli malzemeler şu şekilde;
1 çay bardağı ceviz içi,
1 büyük su bardağı su
Ceviz sütü nasıl yapılır?
Bir çay bardağı cevizi, bir su bardağı suyun içinde bir gece ya da 24 saat bekletmeniz gerekir. Buradaki amaç, ön sindirimden geçip fitik asitlerinden arınmasıdır.
Bekleme süresi bitince cevizin suyunu döküp üzerine bir büyük bardak su ekleyin. Ardından mutfak robotuna koyup cevizler parçalanana ve özünü verene kadar (1 dakika) karıştırmanız gerekir.
Daha sonra bir süzgeç ya da temiz tülbent yardımıyla ceviz sütü ile posasını ayırın.
Tercihe bağlı olarak üzerine tarçın serperek veya kakaoyla da içebilirsiniz.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Cevizden süt elde edebilir miyiz?
Evinize sütleri dışarıdan hazır almak yerine evinizde rahatlıkla kendiniz de yapabilirsiniz. Hem daha hesaplı hem de daha lezzetli olan sütleri istediğiniz malzemelerle hazırlayabilirsiniz. Peki, Ceviz sütü nasıl yapılır? Ceviz sütü tarifi için gerekli malzemeler nelerdir?
Ceviz sütü tarifi için gerekli malzemeler şu şekilde;
1 çay bardağı ceviz içi,
1 büyük su bardağı su
Ceviz sütü nasıl yapılır?
Bir çay bardağı cevizi, bir su bardağı suyun içinde bir gece ya da 24 saat bekletmeniz gerekir. Buradaki amaç, ön sindirimden geçip fitik asitlerinden arınmasıdır.
Bekleme süresi bitince cevizin suyunu döküp üzerine bir büyük bardak su ekleyin. Ardından mutfak robotuna koyup cevizler parçalanana ve özünü verene kadar (1 dakika) karıştırmanız gerekir.
Daha sonra bir süzgeç ya da temiz tülbent yardımıyla ceviz sütü ile posasını ayırın.
Tercihe bağlı olarak üzerine tarçın serperek veya kakaoyla da içebilirsiniz.
Afiyet olsun...
En Çok Okunan Haberler
Endonezya'daki sel ve toprak kaymalarında ölü sayısı bini aştı
Bakan Tunç’tan TCK İçin ceza artışı açıklaması
Bakan Ersoy: "15 Aralık, artık dünya takviminde Türk dili için özel bir yer alacak"
Bursa'da vinçli kamyon alev alev yandı
Bursa'da feci kaza: Scooter sürücüsü hayatını kaybetti
Uzmanından endişelendiren açıklama; Bursa ve Konya Ovaları çöküyor
Bakan Kurum'dan deprem bölgesinde ‘Yerinde dönüşüm' paylaşımı
Bakan Hakan Fidan: "Filistin, bizim için bir pusuladır"
Gazze'de ateşkesten bu yana can kaybı 386'ya yükseldi