Hava Durumu

Fazla tuz tüketenlerin dikkatine!

Tuz, yemeklerin tadını güzelleştirmek adına kullanılan en önemli baharatlar arasında üst sıralarda yer alıyor. Tuz tüketirken kullanılan miktarlara dikkat etmek gerekiyor. Hem yemeklere ek olarak sonradan katılan fazla miktardaki tuz hem de aşırı tuzlu yiyecekler tüketmek böbrek hastalıklarına yol açıyor.

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2022 12:17
Haber Güncellenme Tarihi: 14.03.2022 12:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Fazla tuz tüketenlerin dikkatine!

Tuz her yemekte kullanılan baharatlardan. Tuz yemeklerin lezzetini arttırsa da kullanırken aşırıya kaçmak birçok hastalığa yol açıyor.

Böbrek hastalıklarına zemin hazırladığı gibi vücutta ödeme, tansiyona ve çeşitli kanser türlerine neden olabiliyor.

Hastalıklardan korunmak için yemeklere fazla tuz atmaktan kaçınmak ve aşırı tuzlu yiyecekler tüketmemek gerekiyor.

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Hasan Levent, böbrek rahatsızlıklarının tedavi ve önleme yöntemleri hakkında bilgi vererek, “Fazla tuzdan kaçının, çok tuzlu yiyecekler kandaki mineral dengesini bozarak, böbreğin düzgün çalışmasını zorlaştırabilir” uyarısında bulundu.

BÖBREK SAĞLIĞI VÜCUT İÇİN HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.